Close sidebar
Close sidebar

Vești incredibil de bune: Se va extinde capacitatea de vaccinare în zonele puternic afectate de COVID-19

Premierul Florin Cîțu a precizat că are vești fantastice pentru români, și anume faptul că România va primi în luna martie suplimentar 170.000 de doze de vaccin de la BioNTech-Pfizer, ceea ce va permite extinderea capacității de vaccinare în zonele puternic afectate.

Andreea Bolocan,

Capacitatea de vaccinare cu Pfizer se va extinde pentru localitațile cu incidență mare

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Dozele suplimentare de vaccin BioNTech-Pfizer vor putea face posibilă vaccinarea mai rapidă a persoanelor care se află în zonele cu un număr foarte mare de infectări cu coronavirus.

”Veşti fantastice pentru români! România primeşte suplimentar, în luna martie, peste 170.000 doze de vaccin produs de BioNTech-Pfizer, datorită cărora va putea extinde capacitatea de vaccinare pentru a limita răspândirea virusului în zonele puternic afectate”, a transmis, joi, premierul Florin Cîţu.

Comisia Europeană a negociat suplimentarea dozelor de vaccin 

Potrivit acestuia, Comisia Europeană a negociat cu BioNTech-Pfizer furnizarea anticipată a unui număr mai mare de doze care să permită accelerarea vaccinării în zonele de focar.

”Încă 4 milioane de doze vor putea fi distribuite către Statele Membre, echitabil, în funcţie de populaţia acestora, până la finalul lunii martie, suplimentar faţă de dozele deja programate pentru livrare în această lună”, a mai precizat premierul.

Citeste si: Care este eficacitatea vaccinului Pfizer. Rezultate incredibile ale unui studiu pe 7,5 milioane de oameni

Marţi, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, a anunţat că, potrivit programărilor, România va primi 5,7 milioane de doze de vaccin în lunile martie şi aprilie.

Vaccinul BioNTech-Pfizer, eficient împotriva tulpinii braziliene

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech a reușit să neutralizeze noua variantă de coronavirus care se răspândește cu rapiditate în Brazilia, conform unui studiu de laborator publicat luni în New England Journal of Medicine, a transmis The Guardian.

Citeste si: Un nou cutremur în această dimineață, în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Noua tulpină braziliană

Oamenii de știință spun că capacitatea de neutralizare a fost aproximativ aceeași cu efectul vaccinului asupra versiunii anterioare a virusului.

Citeste si: Administrarea vaccinului AstraZeneca, suspendată temporar în Danemarca. Care este motivul

În studiile publicate anterior, Pfizer a constatat că vaccinul său neutraliza alte variante mai contagioase identificate pentru prima dată în Regatul Unit şi Africa de Sud, deşi varianta sud-africană poate reduce anticorpii de protecţie declanşaţi de vaccin.

Pfizer crede că vaccinul său actual este foarte probabil să protejeze în continuare împotriva variantei din Africa de Sud. Cu toate acestea, medicii intenţionează să testeze o a treia doză de rapel din vaccin, precum şi o versiune reorganizată special pentru a combate varianta, pentru a înţelege mai bine răspunsul imun.

Primele două cazuri de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului au fost confirmate în România. Este vorba despre doi bărbați din București, de 38 și 57 de ani, anunță Institutul Național de Sănătate Publică.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI