Alintata Madeleine, doamna Vociu isi are originile in familia Cantacuzino si este una dintre putinele reprezentante ale vechii aristocratii in zilele noastre. Protagonista noastra a avut o copilarie de huzur, dar in acelasi timp parintii au invatat-o sa fie responsabila, si sa aprecieze munca de jos a subretelor. O data pe saptamana, Magdalena si sora ei erau obligate sa se ocupe de toate treburile casei inclusiv de gatit, de spalat vasele si de curatenia conacului.

Cand isi indeplineau toate sarcinile onorabil, copilele primeau un cadou, preferatul vaduvei lui Ion Voicu fiind un ponei pe care nu o sa-l uite niciodata.
Magdalena si Ion Voicu au fost casatoriti mai bine de 40 de ani
Magdalena si Ion Voicu au fost casatoriti mai bine de 40 de ani


“Am avut o copilarie ca in povesti, in perioada interbelica, cu mosie, cu poneiul meu american, alb, cu pete maro. Il chema Bonzo si imi era nespus de drag”, a povestit doamna Voicu.

Tabloul feeric de familie a fost distrus insa de venirea comunistilor. Regimul le-a confiscat toate proprietatile printre care o vila la Sinaia, si doua pe litoral. Singura proprietate pe care au putut sa o pastreze, cu conditia sa plateasca o chirie, este vila in care Magdalena locuieste si astazi, situata chiar langa parcul “Ion Voicu” din centrul Capitalei.
Perioada aceea neagra a traumatizat-o pe doamna Voicu, aceasta rememorand si acum episoadele in care militienii dadeau buzna in casa si dadeau cu picioarele in obiectele lor de arta.
Toata suferinta de pe chipul femeii dispare ca prin minune insa cand vorbeste despre iubirea vietii ei, violonistul Ion Voicu.
Magdalena Voicu isi are originile in vechea familie Cantacuzino
Magdalena Voicu isi are originile in vechea familie Cantacuzino


"Eram un suflet amandoi, ne intelegeam si numai din privire, el avea o incredere grozava in mine, eu in el. Ce ne-a tinut? Cred ca o dragoste cinstita si de la unul si de la altul.
Ion avea niste maniere si niste obiceiuri, parca era crescut la Buckingham. Cand treceam pe langa el, imi saruta mana, nu exista sa tipe la cineva, sa ridice glasul. Nu ne-am certat niciodata”
, a povestit Magdalena Voicu.
In ciuda varstei inaintate, protagonista noastra isi aminteste cererea in casatorie ca si cand s-ar fi intamplat ieri. "A fost o iubire mare. Eram anul 3 cand m-am maritat. In 1950, Ion avea concert la Ateneu si dupa aia toata lumea buna se ducea la Athenee Palace, se manca, se bea. El ne-a invitat acolo. Eram mama cu sora mea si doctorul de familie cu sotia. Stand de vorba, la un moment dat, doamna Stoicescu, sotia doctorului nostru, imi zice: “Ce degete subtiri ai? Ia vezi, ti se potriveste verigheta?”, la care eu spun:  “Da, cum sa nu, perfect”. Flori, sora mea, zice: “Auzi, dar a mea ti se potriveste?”. Atunci, Ion face un semn la orchestra si a inceput sa cante “Ti-am pus pe deget un inel”, a povestit doamna Voicu pentru ringincentrulvechi.ro.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si