Si fosta lui sotie, Daniela Marin, face parte din aceasta miscare care are aproape 3 milioane de practicanti in intreaga lume. Mai mult, ea este chiar liderul cultului din Romania. Cultul maestrului Dang poarta mai multe nume: Spiritual Human Yoga (SHY), Universal (and) Human Energy, dar si Mankind Enlightenment Love (MEL).

Unul dintre prietenii lui Gyuri, care a stat de vorba cu jurnalistii Catalin Tolontan, Mirela Neag si Razvan Lutac, a declarat ca are un sigur regret: ca nu a reusit sa isi scoata prietenul din acea lume periculoasa.

”Conform ideilor lor, sa te duci la doctori e pierdere de vreme pentru ca tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale pâna la nivelul 7”, explica prietenul lui Gyuri, adaugand ca artistul se schimbase. „Mi-a declamat ca scopul vietii e sa te inalti si sa te pulverizezi in lumina, devenind nemuritor prin osârdie religioasa. Spunea asta tuturor prietenilor. Si am vrut sa aflu ce e la mijloc”, mai spune el, potrivit tolo.ro.

Ivan Patzaichin, un alt prieten apropiat de Gyuri Pascu, confirma ca ”vorbea despre lumina, despre spiritualitate, dar niciodata despre vreun cult", spunand ca este pentru prima data cand aude numele Dang.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Faptul ca artistul imbratisase ideile acestui cult a fost recunoscut si de colegul sau de la Divertis, Cristi Gretcu, care imediat dupa moartea lui Gyuri a declarat: „A fost un om dezvoltat spiritual, care a imbratisat ezoterismul si anumite tratamente cu lumina, care isi fac efectul, dar trebuie insotite si de doctor”.

”Pentru ca Gyuri se schimbase. Mi-a declamat ca scopul vietii e sa te inalti si sa te pulverizezi in lumina, devenind nemuritor prin osârdie religioasa. Spunea asta tuturor prietenilor. Si am vrut sa aflu ce e la mijloc”, mai spune unul dintre interlocutori.

Prietenii lui au inceput sa se ingrijoreze atunci cand au vazut ca Ioan Gyuri Pascu a inceput sa isi neglijeze sanatatea. Desi s-au despartit, Daniela Marin continua sa aiba o influenta puternica asupra actorului, spun apropiatii. Ea era privita ca o „adevarata preoteasa a cultului” si se pare ca Gyuri era principalul finantator al miscarii din Romania.

”Sub influenta cultului si-a negat cariera de actor, care i se parea aceea a unui bufon. Isi dorea sa insemne ceva doar ca un cintaret al unor vremuri noi, iar cintecele lui sa ajute oamenii sa se ilumineze”, a declarat prietenul artistului.

Mai multe despre acest subiect AICI.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si