Aprilie începe cu temperaturi neobișnuite, de peste 30 de grade celsius și nu e păcăleală! Unde va fi cel mai cald, aflăm acum în direct de la meteorologul Mihai Huștiu, a transmis Simona Pătruleasa.

30 De grade de Ziua Păcălelii

România a avut parte de un final de martie cu temperaturi record la un număr de 80 de stații meteo.

S-au doborât recordurile lunare. Au fost până la 30 de grade în partea de sud est la Călărași, Oltenița și Giurgiu, iar astăzi cel mai cald va fi tot în această parte a țării în Muntenia partea sud estică și în sudul Moldovei, unde temperaturile vor fi chiar puțin mai ridicată decât în weekend.

Vom avea 30-31 de grade, posibil să atingem 32 de grade. Cu alte cuvinte sunt temperaturi mai potrivite pentru o lună de vară nicidecum pentru început de de aprilie. De altfel, o zi caldă peste tot în țară. Doar la mare influența mării spune cuvântul și acolo temperaturile nu trec de douăzeci de grade, însă de la noapte așteptăm ca în front atmosferic reci și să vină dinspre Europa Centrală, iar vremea se va răci marți în mai ales în vest centru și nord doar 10 grade prin Maramureș, 26 de grade mâine prin sud est, iar la mijloc de săptămână temperaturile se apropie destul de mult de cele obișnuite, respectiv temperaturi maxime între 14-22 de grade.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Avertismentul meteorologilor: vine frigul în România?! Temperaturile scad cu până la 10 grade

În general însă de la noapte așteptăm intensificări de vânt în cea mai mare parte a țării.

Viteze mari ale vântului între 50-70 de kilometri pe oră la munte, vântul va sufla cu putere cu peste 90 de kilometri pe oră și așteptăm ploi locale prin vestul, centrul și nordul țării acolo vor fi și descărcări electrice, iar pe crestele munților.

Mâine am putea să avem și lapoviță trecător ninsoare pe fondul scăderii de temperaturi, așadar diferență mare de la o zi la alta mâine temperaturile scad și cu 15 grade, iar apoi vremea se mai liniștește ploile se mai răresc și temperaturile revin în limite normale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si