Un protest inedit și emoționant a avut loc pe o plajă din Marea Britanie. Hăinuțele unor copii se întind pe 5 km de plajă într-un memorial tragic pentru copiii uciși în Gaza.

Citește și: "Ceasul Apocalipsei" a rămas înghețat în 2024. "Nu înseamnă că lumea este stabilă"

Activiștii de la Led By Donkeys au așezat hainele pentru copii pe plaja Bournemouth. Ele

reprezintă cele 11.500 de vieți de copii pierdute în bombardamentele începute din 7 octombrie.

„E imposibil să ne imaginăm acest număr. Așa arată. O linie lungă de 5 km”, a spus un reprezentant al ONG-ului britanic.   

Bilanț negru după 4 luni de război

Numărul deceselor palestinienilor din ofensiva mortală a Israelului împotriva Fâșiei Gaza a crescut la 27.585 de la 7 octombrie, a anunțat marți Ministerul Sănătății din Gaza.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Potrivit sursei citate, alte 66.978 de persoane au fost, de asemenea, rănite în ofensiva în curs.

Conform agenției Anadolu, numai în ultimele 24 de ore, armata israeliană a comis 12 masacre în Fâșia Gaza, care au provocat 107 morți și alte 143 răniți.

„Mulți oameni sunt încă prinși sub dărâmături și pe drumuri, iar salvatorii nu pot ajunge la ei”, a adăugat oficialul din Gaza.

Israelul a lovit în mod disproporționat Fâșia Gaza după atacul transfrontalier al grupării palestiniene Hamas în 7 octombrie, soldat cu aproape 1.200 de morți din rândul cetățenilor israelieni.

Circa 250 de persoane au fost răpite pe 7 octombrie, potrivit Israelului, şi 132 de ostatici sunt în continuare deţinuţi în Gaza. Dintre ei, 27 au fost declaraţi morţi de către armată.

Criză umanitară în Fâșia Gaza

Aproximativ 85% dintre locuitori din Gaza au fost strămutați de atacurile israeliane, în timp ce toți sunt în criză alimentară, potrivit ONU.

Citește și: Povestea bebelușului salvat din burta mamei ucisă în bombardamentul din Gaza

Sute de mii de oameni trăiesc fără adăpost și mai puțin de jumătate dintre camioanele de ajutor intră pe teritoriu decât înainte de începerea conflictului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si