"Un agricultor din judeţul Constanţa se laudă cu prima recoltă de tomate de anul acesta! Roșiile cherry sunt produse în sere hidroponice și au ajuns deja în câteva supermarketuri. În mai puțin de două săptămâni, vom avea pe tarabe și primele tomate din soiuri autohtone, care vin din Buău și vor costa aproape 40 de lei pe kilogram", a transmis Cristian Sabbagh.

Prima recoltă de roșii românești

"Așa arată o roșie ajunsă la maturitate, noi o să o rupem acum. Îi facem și un mic test. Tăiem ca să vedeți cum arată", a spus un agricultor.

Primele roșii românești sunt produse în serele hidroponice ale familiei Ianțoc, unde plantele cresc pe un substrat artificial, sută la sută bio, din coji de nucă de cocos. Tehnologia modernă ajută tomatele plantate iarna să se dezvolte rapid și, în același timp, să-și păstreze calitățile.

"Foarte gustoasă, foarte proaspătă. Este foarte important că noi ducem roșia, în maxim două, trei zile, ajunge în rafturile supermarketurilor", a spus Ștefan Ianțoc, fermier.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Tomatele tip cherry pleacă din fermă în caserole de 250 de grame și de jumătate de kilogram, iar prețul de producător variază în funcție de greutate și de soi. La raft se pune și adaosul comercial, astfel că ajung să fie mai scumpe în magazine.

"Avem la 250 de grame roșiile cherry la 11 lei, cele cocktail, la 500 de grame, sunt 14 lei. Roșia priunișoară momentan nu a ieșit dar în jur de 8, 9 lei la 500 de grame", a spus Ștefan Ianțoc, fermier.



Ne mutăm în județul Buzău, unde Mircea Tatu produce tomate plantate în sol, pe mai bine de 4.000 de metri pătrați, în solarii încălzite. Fermierul buzoian anunță că roșiile sale vor ajunge pe tarabe după jumătatea lunii martie, la prețul de 37 de lei kilogramul.

"Acestea sunt primele roșii pe care le vom mânca anul acesta. Noi ne-am păstrat soiul, unul vechi, foarte gustos", a declarat Mircea Tatu, fermier.

Producătorul spune că preţul piperat reflectă cheltuielile mari cu încălzirea şi lucrările agricole, toate realizate prin metode naturale.

Citește și: VIDEO- S-a reluat circulația vaporașelor pe Bega. Echipajul de la bord a oferit mărțișoare doamnelor și domnișoarelor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si