Pe culegătorii de struguri din Pietroasele i-am surprins în pauza de masă despre care muncitorii spun că este foarte importantă pentru că le reîncarcă bateriile după primele ore de efort.

Zilierii adună cu spor recoltele de struguri din acest an

Boabele de tămâioasă și busuioacă sunt mult mai mari decât în alți ani. Este constatarea zilierilor care sunt de câteva zile la recoltat. Butucul are mulți ciorchini iar strugurii sunt zemoși.

E motiv de bucurie pentru că astfel se pot umple gălețile foarte repede.

Citește și: Sf. Maria Mică 2023. Rugăciunea pe care toți creștinii trebuie să o rostească pe 8 septembrie!

În jur de 40 de zilieri culeg în prima parte a campaniei strugurii din soiurile aromate. Muncitorii provin din comunele apropiate, iar cei mai mulți sunt pensionari și șomeri.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Culegătorii sunt pontați când descarcă strugurii în bena de la capătul rândului, iar banii se încasează la sfârșit de săptămână. Un muncitor harnic poate culege până la opt sute de kilograme de struguri pe zi.

„Ei sunt remunerați zilnic cu 1,5 lei per găleată, ajungând muncitorii să ia un profit net pe zi de la 180, 190, 200 de lei, chiar și mai mult”.

Specialiștii stațiunii de cercetare viticolă Pietroasele se așteaptă la o recoltă bogată și de calitate. Culesul strugurilor va dura circa șase săptămâni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si