Tot mai multe animale de companie ajung pe străzi, sau se află deja acolo. Unele sunt supuse traumelor emoționale și fizice, iar, din acest motiv, Spania pedepsește cruzimea față de animale cu amenzi de 200.000 de euro.

Adăposturile din Dolj sunt pline de căței abandonați

În acest adăpost din Desa, județul Dolj, sunt peste 600 de câini. Daniela i-a salvat și le-a oferit o casă.

Betty, de pildă, a aflat abia acum ce înseamnă iubirea, după luni întregi de chin.

„Puiu, haide la mămica! Haide la mama voastră!”

„Oamenii, când le fată cățelușele, își opresc unul și restul îi aruncă. I-am găsit prin saci, în sacoșe, în pungi și i-am adus aici”, mărturisește proprietara adăpostului.

Proprietara este înconjurată cu necuvântătoare, unele folosite în cele mai crunte moduri.

„Betty a fost folosită pentru lupte în localitatea Băilești. Cineva a văzut-o. Era plină de sânge, plină de răni, am trimis băieții, am luat-o, acum este la recuperare. Îi construim și ei un țarc, vine plimbată în fiecare zi, am tratat-o, i-am vindecat și rănile sufletului”,  a explicat femeia.

Proprietarii își abandonează patrupedele din motive nesemnificative

Nici măcar câinii de rasă nu mai sunt doriți...

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

„El a fost adus de o familie, pe motiv că nu pot să-l mai țină... chiar dacă este ciobănesc german”.

Chiar dacă pare ireal, poveștile de viață tot mai triste ale cățeilor împânzesc întregul adăpost.

„Cățelușa Tara a fost abandonată în pădure, piele și os, nu știu care au fost motivele... Are 5 ani în adăpostul nostru. Oamenii nu au grijă de animale... Nu le place atunci când sunt micuți și la prima răutate pe care o fac, mănâncă un pantof, un papuc, îi abandonează. Îi duc în păduri, îi aruncă în șanțuri...”

Adăposturile sunt pline ochi, iar hrana și îngrijirea animalelor este din ce în ce mai scumpă.

Soluția ar putea fi adoptarea unor legi mai aspre împotriva neglijenței și a abuzului față de animale. În Spania, de pildă, câinii nu pot fi lăsaţi singuri mai mult de o zi, iar pisicile- maximum trei zile. Animalele de companie trebuie să fie protejate de frig și trebuie să primească tratament veterinar. Cine nu se conformează, riscă amenzi de până la 200.000 de euro sau chiar închisoarea. Ar putea fi un exemplu pentru România?!

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Daniela Popovici, proprietara Adăpostului de Animale „Măriuța” spune că: „ Dacă legea s-ar aplica, atunci oamenii și-ar asuma cu tot ce trebuie un cățel. Ar fi vaccinat, ar fi îngrijit, ar avea parte de tratamente. Nu s-ar mai folosi lanțul în spatele grădinii, nu s-ar mai folosi biciul”.

Constanța are aceeași situație ca adăpostul din Dolj

Ne mutăm într-un adăpost de animale din Constanța care a devenit „casă” pentru 110 căței.

Mădălina Danbu, administratorul unui adăpost de animale din Constanța prezintă situația unui cățel abandonat: „Este un boxer. Este salvat dintr-un adăpost public, din Slobozia și încercăm să îi găsim o casă. Din păcate și câinii de rasă sunt abandonați.”

Cele mai multe animale au ajuns în adăpost cu diferite traume psihice și fizice.

Din păcate, bilanțul adopțiilor este în scădere. În ultimele două luni, doar trei câini și-au găsit stăpâni.

În România, abandorarea și abuzul asupra animalelor se pedepsesc cu amenzi cuprinse între 3 și 12 mii de lei. Însă, prea puțini stăpâni fără suflet sunt trași la răspundere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si