„Momentul a fost surprins inclusiv de camerele de supraveghere din zonă. Victimele vorbesc de 6 lovituri, în timp ce preotul recunoaște una singură, asta după ce ar fi fost provocat. Procurorii propun, însă, închiderea cazului și renunțarea la urmărirea penală. Vă avertizez, urmează imagini care vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Noi imagini în cazul preotului Calistrat Chifan din Iași

Totul s-a întâmplat în noiembrie 2022 și, pe lângă imaginile filmate de martori, întreg incidentul a fost surprins inclusiv de o cameră de supraveghere din zonă.
Cele două surori care susțin că au fost lovite de slujitorul Domnului spun că totul a pornit după ce ar fi sesizat Mitropolia în legătură cu mai multe nereguli pe care le-au observat în cimitirul mănăstirii Vlădiceni.
„O serie de șase lovituri, cinci asupra surorii mele, una asupra mea, lovituri aplicate cu bestialitate de către agresor. El a vrut să ne dea o corecție publică ce a vizat și umilirea noastră și, mai mult decât atât, a încercat să își scuze gestul începând de a doua zi”, a explicat una dintre victime.
După un an și jumătate de la incident, procurorii propun renunțarea la urmărirea penală a preotului. Calistrat Chifan ar fi fost provocat pentru că i s-a pus piedică, iar costurile pentru continuarea anchetei sunt prea mari.


„Nu a fost vorba nici de vreo piedică, preotul nu a căzut niciodată în timpul acelei agresiuni furibunde și nici nu a fost vorba de vreun scandal, cum a încercat acesta să manipuleze opinia publică”, a adăugat victima.

Citește și: Avarie uriașă în București. Aproape 1.200 de blocuri au rămas fără căldură și apă caldă- vezi LISTA străzilor

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Imediat după incident, preotul Calistrat a recunoscut că a fost agresiv, însă spunea, la acel moment, că cele două enoriașe l-au enervat peste măsură.
Părintele Calistrat a povestit și despre un alt incident petrecut chiar în biserică.
Superiorii săi transmit că a primit deja un canon pentru faptele sale.
„Părintele Calistrat a fost oprit de la slujire după acel moment reclamat de respectivele doamne, mustrare care a încetat înainte de Crăciun. I s-a dat voie să slujească începând cu sărbătoarea Nașterea Domnului”, a explicat Mitropolia Moldovei și Bucovinei.
Vineri, magistrații de la Curtea de Apel din Iași vor decide dacă închid dosarul legat de agresiunea din 2022 sau îl vor retrimite la Parchet. Calistrat Chifan nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a ne oferi un punct de vedere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si