Un avion Boeing 737 a derapat pe aeroportul din Senegal și a luat foc cu pasagerii la bord. Cel puțin 10 oameni au fost răniți, transmite presa internațională.

UPDATE. Copilotul avionului de tip Boeing 737 este român, au confirmat surse apropiate familiei pentru digi24. Acesta a fost nevoit să iasă pe geam cu ajutorul unei frânghii din cabină, iar în timpul acestei operațiuni a fost rănit. 

Citește și: Premieră în țara noastră! Avion, transformat de un român în restaurant. Cum va fi amenajat și când va fi deschis publicului?

În avionul Boeing, care se pregătea să decoleze de pe aeroportul din Dakar, se aflau 85 de persoane.

Este al treilea incident cu un avion Boeing din ultima săptămână, informează ABC News.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Incident la zborul Air Senegal operat de TransAir care se îndrepta spre Mali

Incident la zborul Air Senegal operat de TransAir care se îndrepta spre Mali

[Sursa foto: Captură YouTube]

"Avionul nostru tocmai a luat foc"

Un avion Boeing 737-300 care transporta 85 de persoane a derapat de pe o pistă a aeroportului din capitala Senegalului, rănind 10 persoane, potrivit ministrului Transporturilor de la Dakar.

„Avionul nostru tocmai a luat foc”, a scris muzicianul malian Cheick Siriman Sissoko într-o postare pe Facebook care arăta pasagerii sărind pe toboganele de urgență noaptea, în timp ce flăcările au cuprins o parte a aeronavei la aeroportul din Dakar.

În fundal, oamenii pot fi auziți țipând.

Ministrul Transporturilor, El Malick Ndiaye, a declarat că zborul Air Senegal operat de TransAir se îndrepta spre Bamako, în statul vecin Mali, miercuri seara, cu 79 de pasageri, doi piloți și patru membri ai echipajului de cabină.

Aeroportul a fost închis peste noapte pentru intervenția echipajelor de salvare și mentenanță și a fost redeschis joi dimineață.

Răniții au fost tratați la spital, în timp ce ceilalți pasageri au fost duși la un hotel pentru a se odihni.

A fost al treilea incident care a implicat un avion Boeing în această săptămână. Tot joi, 190 de persoane au fost evacuate în siguranță dintr-un avion din Turcia, după ce una dintre anvelopele acestuia a explodat în timpul aterizării pe un aeroport din sud, a declarat Ministerul Transporturilor din Turcia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si