„După ce s-a înfrățit cu Hollywood, Municipiul Baia Mare țintește către Orient! Autoritățile băimărene vor să obțină înfrățirea cu un oraș din China, care joacă un rol foarte important în budism. Vestea a stârnit hohote de râs în rândurile localnicilor, care spun că abia așteaptă să învețe noua limbă”, a transmis Christian Sabbagh

Băimărenii, frați cu chinezii

Bun venit în Baia Mare, oraș înfrățit cu Hollywood, Serino, Ivano-Frankivsk și în curând cu Emeishan din China.

Oficialii și-au dat acordul pentru legătura cu orașul care joacă un rol esențial în budismul chinez, însă pentru băimăreni rămâne un mister conexiunea dintre ei și asiatici.
„Nu știu cum se înfrățește? Ce înseamnă? Că nu îmi pot imagina! Au făcut Baia Mare în China? Baia Mare made in China”, a spus un localnic.
„Ar trebui să facă turnul combinat în variantă chineză! Să îi pună o pălărie de chinez în vârf, care poate se învârte! Și un dragon șerpuit pe lângă el”, s-a amuzat alt localnic.

Citește și: VIDEO- Antena 5G de pe mall naște controverse: „Afectează creierul că mereu când ajung în zona asta am niște palpitații”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alții văd înfrățirea cu ochi buni, ba chiar sunt încântați de viitoarele rude îndepărtate.
„E o oportunitate pentru oraș, sper să o facă! Ar crea locuri de muncă. Poate vin investitori și o să se dezvolte acest oraș”, a spus o altă persoană.
Cea mai mare provocare pentru băimăreni este limba, însă oamenii sunt dispuși să învețe chineza pentru a putea comunica cu noii frați.
Emeishan a fost clasificat ca sit al Patrimoniului Natural și Cultural UNESCO în 1996.

Zona este cunoscută pentru priveliștile minunate și izvoarele termale, iar oficialii speră că înfrățirea va aduce doar beneficii în oraș.

„În aceste parteneriate câștigă ambele comunități. Este win-win. Ne dorim investitori aici, în Baia Mare, să promovăm ceea ce avem de promovat”, a spus primarul interimar din Baia Mare.
În plus, la aceeași ședință de consiliu, autoritățile au fost demarat procedurile necesare în vederea înfrățirii Municipiului Baia Mare cu Municipiul Chișinău, din Republica Moldova, dar și cu Comuna Solotvyno, din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si