„România este în fierbere! Valul de aer fierbinte care a lovit țara noastră vine cu temperaturi greu de suportat. În câteva momente, Iulia Dumitrașcu ne explică cât de dificil este de suportat căldura în partea de sud-vest a țării, acolo unde este în vigoare un cod portocaliu de temperaturi ridicate. Apoi, ajungem și în zona montană, iar colegul meu, Adrian Jătăreanu, se află în căutarea unei oaze de răcoare, pe care, însă, sunt slabe șanse să o găsim”,  a spus Cristina Dorobanțu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Europa, sub cupola de foc! În Italia s-a declanșat alertă portocalie

Cum este vremea în Timișoara

Iulia Dumitrașcu, reporter: La Timișoara sunt acum 30 de grade, dar temperatura resimțită este de 33 de grade. Ceva mai încolo, peste câteva ore, temperaturile vor ajunge până la 38, chiar 40 de grade. Foarte important, punctez di nou, temperatura resimțită va fi una mult mai ridicată. Avem în vigoare un cod portocaliu de caniculă, valabil până mâine dimineață, ce vizează 16 județe, inclusiv Capitala.

Temperaturile ridicate deja fac probleme. Pe un drum din județul Gorj, spre exemplu, s-a format în asfalt o adevărată trambulină, iar o șoferiță a ajuns la spital după ce, pur și simplu, a sărit cu mașina peste plăcile de beton ridicate. Există mai multe restricții și de tonaj, de la 10 dimineața, până la 8 seara, în toate zonele colorate în portocaliu. Este o vreme foarte călduroasă, avem foarte puține soluții la îndemână pentru a ne răcori.
Foarte important este: să căutăm zonele cu răcoare, să ne hidratăm așa cum trebuie, să stăm la umbră și poate chiar să evităm să ieșim din casă în această perioadă, până mai spre seară. Dacă totuși o facem, să purtăm haine deschise la culoare și din fibre naturale și, foarte important, să avem la noi o sticlă cu apă. Dacă efectiv ne coacem la temperaturi de aproape 40 de grade, sunt curioasă cum este canicula la munte și vom merge la colegul meu, Adrian Jătăreanu.

Citește și: VIDEO Stresul termic umple camerele de gardă! Tot mai mulți români se trezesc bolnavi

Cum este vremea la munte

Adrian Jătăreanu, reporter: Să știi că nu este mare diferență nici la munte între soare și umbră. Mai devreme, în Piața Sfatului, care se află la doi pași de locul unde transmitem aceste imagini, erau în jur de 32 de grade. Noi am venit pe aleea de sub Tâmpa, o promenadă cu foarte mulți copaci, unde ar trebui să fie răcoare. Însă aici sunt cu vreo 3-4 grade mai puțin decât în centrul orașului, Poate, singurul avantaj, ar fi faptul că aici este umbră și nu suntem loviți direct de razele soarelui. Totuși, trebuie să îți spun, Iulia, este o atmosferă sufocantă aici. Nu avema cel aer de munte pe care ni-l doream și după care tânjim foarte mulți.

Așa că, dacă ieșiți în oraș, aveți mare grijă. Îmbrăcați-vă lejer, stați departe de razele soarelui pentru că, în continuare, la munte va fi destul de cald astăzi și mâine. În zona Brașovului, dar și în județele din nordul și estul țării va fi în continuare în vigoare acel cod galben de caniculă. Ne așteptăm la temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80%. Așadar, mare atenție când ieșiți din case! Dacă nu aveți ceva urgent de făcut, rămâneți acasă până la lăsarea serii.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si