Sunt mai bine de două luni de când oamenii de pe Valea Ruscovei din Maramureș nu mai știu nimic de starețul mănăstirii ortodoxe pe rit vechi- preacuviosul Ignație.

Biserica Ortodoxă a deschis o anchetă după ce starețul Ignatie al mănăstirii din Maramureș a fugit să se însoare.

Citește și: VIDEO- A abandonat calea bisericii pentru aleasa inimii. Starețul este acuzat de enoriași pentru alegerea făcută

Enoriașii condamnă isprava și spun că e păcat ca un călugăr să facă un asemenea gest. Alții îl acuză că s-ar fi iubit cu mireasa demult. Între timp- el s-a întors în sânul bisericii și se căiește. Nu știm dacă va divorța sau nu.

Starețul a fugit din mănăstire ca să se însoare

"Nu știu ce-i cu el... A venit acasă sau nu a venit?", a spus un enoriaș. Unii s-au temut că e bolnav, alții au crezut că s-ar fi dus pe muntele Athos să se reculeagă. Dar au suferit un șoc după ce l-au văzut în ultimele fotografii pe rețelele de socializare.

Se lepădase de hainele monahele. E tuns, bărbierit și îmbrăcat la patru ace. În costum de mire. Lângă el apare zâmbitoare aleasa inimii.

"Păi, e aici de vreo 14 ani. Dar eu nu cred că a fost în stare să facă așa ceva el aici!", a continuat mirat același om.

Cine este starețul care a fugit din mănăstire ca să se însoare

Cine este starețul care a fugit din mănăstire ca să se însoare

"Satana e mai puternică decât omul"

Dar când enoriașii au privit și imaginile cu dansul mirilor, dubiile s-au spulberat, iar revolta multora a dat în clocot.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Nu a făcut bine, un rău a făcut... mai mare rușine pentru comuna noastră, acolo sunt bani, nu jucărie!", a spus un alt enoriaș de la parohia starețului.

"Satana e mai puternică decât omul. Așa cred eu!", a răspuns o persoană.

"A păcălit femeia pe Adam, așa l-a păcălit și ea pe el!

- De ce credeți că s-a căsătorit?

- I-o trebuit femeie.

- Dar un călugăr se poate căsători?

- Nu. Dacă a depus jurământul, l-a depus pe veci de călugărie!", a transmis revoltat o persoană din comunitatea fostului stareț.

Unii oameni îl apreciază pentru că a ales iubirea

Există destui însă care nu-l judecă pe fostul... preacuvios- ba dimpotrivă.

"A făcut ce a simțit.... și nu a făcut păcat!", a transmis unul dintre oamenii care susțin alegerea călugărului.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

"Dacă e pentru așa ceva să... are toată dreptatea!", a continuat în aceeași manieră, altul.

Doar că gura lumii e slobodă, iar oamenii fac tot felul de dezvăluiri. Spun că bărbatul ar fi trăit în concubinaj cu mireasa încă de pe vremea când era stareț și preot la mănăstire.

"Venea mult la el.... tot cu ea s-a căsătorit! Și-a angajat la bucătărie să-i facă mâncare....

Ce spune Patriarhia Română despre cazul starețului îndrăgostit

Patriarhia Română, care a deschis o anchetă, ne transmite că starețul a avut un moment de rătăcire, dar că se căiește după nuntă și s-a întors în sânul bisericii. Nu știm dacă are de gând să divorțeze, cert e că și-a primit canonul.

"În momentul de față se află sub ascultarea unui duhovnic și evident fiind călugăr ispășește un canon de îndreptare la o mănăstire din țară!", a transmis Petru Rahovan, Protopop al Protopopiatului Sighetu Marmației

Ignație Bocicorec a fost numit stareț al mănăstirii în 2014. De atunci până acum, când s-a hotărât că e mai bine să fie mirean, nu ar fi avut nicio abatere disciplinară.

„Alegerea sa e strict personală și denunță, desigur, absența vocației reale. Dacă acest stareț va alege totuși să revină în mănăstire după escapada descrisă, dacă nu s-a căsătorit, va trebui să treacă prin consistoriul eparhial (al episcopiei de care ține mănăstirea respectivă), fiind judecat pentru faptele sale. Evident, nu va mai putea rămâne stareț”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si