Să porți ceva roșu în noaptea dintre ani! Așa ni se spune de fiecare dată când se apropie Revelionul, dar puțini știu exact semnificația acestui obicei. Colega mea, Gabriela Ghizel ne explică despre ce e vorba. Bună seara, Gabi, te ascultăm!, a transmis Silvia Ioniță.

Cod roșu de vestimentație

"Bun găsit! Deși am crede că numai noi românii purtăm roșu de Revelion, să știți că nu.

De fapt, obiceiul se păstrează în mai multe culturi și își are rădăcinile tocmai în China Antică. Ei credeau că roșul reprezintă vitalitatea focului și ne aduce noroc și prosperitate în noul an. De altfel e culoarea tradițională a Anului Nou Chinezesc.

În cultura vestică în schimb, roșul a căpătat și alte semnificații. Se zice că dacă-l purtăm de revelion, ne vom găsi dragostea în noul an. Și există și o posibilă explicație științifică. Roșul e o culoare puternică, iar studiile au arătat că persoanele îmbrăcate în roșu devin cu aproape 70% mai atractive pentru sexul opus. Fenomenul poartă și un nume, efectul rochiei roșii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Totuși, sunt și alte culori asociate cu norocul în Noul An. Pentru un start cu vitalitate în 2024, puteți purta verde, care e asociat cu natura și vitalitatea. Galben, culoarea soarelui, denotă optimism și atrage abundența financiară. Iar argintiul futurist înseamnă un viitor strălucit, plin de idei inovatoare, a transmis Gabriela Ghizel", a transmis Gabriela Ghizel.

Citește și: VIDEO- Crăciun pe plajă, în costum de baie. Românii petrec sărbătorile de iarnă pe plajele Oceanului Indian


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si