Este atmosferă de sărbătoare și la castelul de la Săvârșin, acolo unde Familia Regală își petrece sărbătorile de iarnă. Ca în fiecare an, tradiția dubașilor care vin la colindat încă din Ajun este păstrată cu sfințenie de pe vremea Regelui Mihai, a transmis Cristina Dorobanțu.

Crăciun de poveste la Castelul Regal, din Săvârșin

Porțile castelului din Săvârșin s-au deschis larg pentru dubașii care au venit la colindat.

Ca în fiecare an, prima casă vizitată a fost reședința Familiei Regale.

"Am făcut repetiții în fiecare zi, de când a început postul Crăciunului", a spus un colindător.

"- E o onoare pentru noi să venim în fiecare an la castelul regal
- Cât de vechi sunt tradițiile astea?
- Sunt foarte vechi, sute, poate chiar mii de ani", a spus un colindător.

Tinerii au fost întâmpinați cu tradiționalul cozonac, dar și țuică fiarta și ceai. Curtea castelului de la Săvâșin a devenit neîncăpătoare, după ce sute de localnici și turiști au venit să admire obiceiurile locului.

"Nici o sărbătoare nu este mai frumoaă ca și sărbătoarea Crăciunului la Săvârșin. Mulțumim lui Dumnezeu și anul acesta că ne-a dat binecuvântata zăpada, acum ploaie, dar nu are importanță. Crăciunul este Crăciun și sărbătoarea e sărbătoare", a spus Călin Madaluta, preot.



"Am dus vestea Nașterii lui Iisus Hristos la prima casă de gospodari din comună, la familia regala, și de aici vor merge dubașii la toate casele gospodarilor din Săvârșin", a declarat Ioan Vodicean, primar.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Majestatea sa Margareta, custodele coroanei, și Principele Radu petrec sărbătorile de iarnă aici alături de principesa Elena. Anul acesta, bradul de Crăciun, înalt de câțiva metri, a fost discret împodobit, iar masa festivă a fost decorată în nuanțe de albastru și auriu.

"În fiecare an este o mândrie pentru noi și o bucurie să avem dubașii aici și sper că va continua această tradiție. Urez Crăciun fericit tuturor, și sper că va fi un an mai bun", a declarat majestatea sa Margareta.

Castelul de la Săvârşin este reședința preferată a Familiei Regale pentru a petrece Crăciunul.

Citește și: VIDEO- Crăciunul, sărbătoarea familiei. Mesajul preotului în această zi sfântă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si