Satul lipovenesc Jurilovca se pregătește să-și întâmpine turiștii de Crăciun. Pensiunile sunt aproape pline iar de pe mese nu vor lipsi preparatele tradiționale pescărești. Storceagul, salata de icre și peștele învelit în mălai vor fi la discreția pofticioșilor care au ales Delta în locul muntelui, a transmis Silvia Ioniță.

Crăciun în stil lipovenesc

Crăciunul în stil lipovenesc se petrece la Jurilovca.

Aici gazdele sunt pregătite de oaspeți.

În cadrul pensiunii avem 8 camere, fiecare cameră cu câte o tematică, iar aici suntem în camera matrioșcă pentru ca Jurilovca este locuită de o comunitate de ruși și lipoveni. În cameră avem un dulap făcut de mine care ascunde televizor, a declarat Marius Potolea, administrator pensiune.

Pentru cei care vor momente de răsfăț este pregătită o saună uscată.

Oaspeții noștri vor mânca bine și poate mult și atunci poate au nevoie și de detoxifiere. Avem o saună, saună tradițională fix aici la parter și aici pot intra până la 4-6 persoane să se detoxifieze, să se relaxeze, a declarat Marius Potolea, administrator pensiune.

Gradul de ocupare pentru următoarele zile este de 75%.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Oaspeții noștri vor avea parte de preparate tradiționale de Crăciun dar vin aici să servească și pește vorbim de sarmale din pește, icre, pește marinat, lqcherda, scrumbie. Pentru Crăciun pachetul costă 2550 lei pentru două persoane, trei zile cu all inclusive, băuturi tradiționale locale, a declarat Marius Potolea, administrator pensiune.

Cine nu a vrut servicii all inclusive, a optat doar cazare cu mic dejun.

La această pensiune mai sunt disponibile 4 camere. O noapte de cazare costă 300 de lei pentru două persoane, iar în acești bani sunt incluse micul dejun și această priveliște superbă către portul turistic, a transmis Raluca Sevastru.

Bucătarii au pregătit meniuri speciale pentru cei care vor să înlocuiască carnea de porc, piftia și cârnații tradiționali.

Avem platoul tradițional pescăresc cu salată de icre de știucă și crap. Ceapă roșie, mujdei pentru hamsie și chiftelute de peste. Avem tradiționalul storceag cunoscut în toată deltă cu morun și un șalău prăjit cu mujdei și mămăliguță și acolo un tort de ciocolată, să zicem ca un moș Crăciun. E ciocolată cu migdale și un sos de mure, a declarat Vasilică Bold, bucătar.

Citește și: VIDEO- Partenerul perfect, cadou de Crăciun. Cristina Neagu și-a întâlnit alesul în preajma sărbătorilor de iarnă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si