„De câte ori nu vi s-a întâmplat ca plantele să vi se ofilească pe timpul iernii și să nu mai poată fi salvate? Ei bine, specialiștii ne învață cum să le ținem vii și fericite chiar și-n sezonul rece. În materialul următor aflăm cum să alegem ghiveciul potrivit și ce plante sunt mai puțin pretențioase iarna”, a transmis Simona Pătruleasa, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Cum îngrijim plantele iarna?

Așa arată universul Dianei Pop care este pasionată de îngrijirea plantelor. Toate sunt bogate-n frunze de un verde proaspăt și pare că o duc de minune indiferent de sezon. Diana ne învață în primul rând cum să schimbăm în mod corect ghiveciul unei flori.
„Nu mutăm o plantă doar ca să mutăm o plantă, ci atunci când vedem că i-au ieșit rădăcinile. Planta pe care o transplantăm azi e un Syngonium Aurea, pentru că are această variegație galbenă. Avem nevoie de un substrat mai aerat, de aceea o să-i pregătim mixul”, a explicat Diana.
Combinăm acest tip de pământ cu un substrat de rocă și ceva ingrediente care să rețină apa. Le amestecăm și le punem în noul ghiveci.
„- Cum trebuie să scoatem planta?

- Cu grijă, să nu-i rupem rădăcinile”, a mai menționat Diana.
Apoi o punem în noul ghiveci și apăsăm bine  ca să facem planta comodă în noul ei spațiu.


„Acum că am transplantat-o, o udăm. În principiu ideea e în felul următor: pui câtă apă vrei, dar trebuie să o lași să se scurgă și tot excesul de apă trebuie îndepărtat”, a mai explicat Diana.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cabane luxoase în vârf de munte. Un arhitect a ridicat la Bran două case de vacanță desprinse din povești

Aceste plante tropicale trebuie așezate strategic, nu chiar în razele soarelui, dar nici la întuneric.
„Sunt plante care cresc în pădurile tropicale, le place lumina indirectă. Merge și spre nord”, a mai spus Diana.
Cele mai multe plante de decor au nevoie pe timpul iernii de o temperatură caldă în casă, între 20 și 24 de grade Celsius. Specialiștii ne îndeamnă să cumpărăm plante mai puțin pretențioase și să alegem, dacă suntem la început de drum în ale grădinăritului, specii simplu de îngrijit.
Iar dacă vrem și mai puțină bătaie de cap, putem alege un terariu, adică un recipient etanș de sticlă, care conține plante și mușchi, într-un minispațiu care seamănă cu mediul lor natural.
Plantele din terariu cresc pe măsură ce trece timpul, așa că trebuie să le tundem din când in când.
Un terariu gata cumpărat pornește de la 400 de lei și poate ajunge la 1.000 de lei.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si