Close sidebar
Close sidebar

VIDEO De ce au murit 37 de copii la un festival religios dedicat sănătății celor mici

Cel puțin 43 de persoane, inclusiv 37 de copii, s-au înecat în timp ce participau la un festival religios din India. Sărbătoarea „Jivitputrika”, organizată anual pentru bunăstarea copiilor, s-a soldat cu multiple incidente de înec în râuri și iazuri din 15 districte ale țării din Asia.

Sorin Negru,

Cum au murit zeci de copii la festivalul religios din India


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Festivalul „Jivitputrika” presupune ca femeile să postească timp de trei zile, fără să mănânce sau să bea, iar apoi să facă o baie sfântă în râuri pentru prosperitatea și viața lungă a copiilor lor, potrivit Times of India.

Citește și: VIDEO 20 de copii au murit după ce autobuzul școlar în care se aflau a luat foc! Elevii au fost arși de vii

Festivalul se întinde pe trei zile, ritualul principal implicând un post strict de nirjala, ceea ce înseamnă că nu se consumă apă în timpul postului.

Postul este considerat o expresie a devotamentului și iubirii unei mame, cu credința că va aduce binecuvântări divine asupra copiilor ei.

Cum au murit zeci de copii la festivalul religios din India

Festivalul își are rădăcinile în mitologia hindusă, în special povestea regelui Jimutavahana, al cărui sacrificiu pentru bunăstarea celorlalți este comemorat în această perioadă.

Citeste si: Data la care urmează să fie virați banii pentru bursele elevilor aferente lunilor septembrie şi octombrie: Banii vor fi virați direct pe carduri- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: O tânără își dorea șase intervenții estetice, iar chirurgul găsit online i le-a făcut pe toate odată. După câteva zile a murit- antena3.ro

Din nefericire, la festivalul din acest an, cel puțin 46 de persoane, dintre care 37 de copii, au murit înecate în timp ce se scăldau în râurile și lacurile umflate de inundațiile puternice din statul Bihar. 

Guvernul din Bihar a anunțat o compensație de 400.000 de rupii (aprox. 4800 dolari) pentru familiile victimelor.

Incidente mortale la evenimentele religioase din India

Incidentele mortale sunt frecvente la lăcașurile de cult în timpul festivalurilor religioase majore din India, potrivit The Guardian.

Anul trecut, presa locală a raportat că 22 de persoane s-au înecat într-o perioadă de 24 de ore în Bihar, majoritatea în timpul aceluiași festival religios.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI