„Întrebarea: „Ce să vă dau?” a devenit o obișnuință în farmacii. În loc să recomande pacienților medicamentele de care au nevoie, farmaciștii întreabă bolnavii cu ce se tratează. Să ne mai mire că suntem campioni la automedicație atunci?”, a spus Silvia Ioniță.

Citește și: VIDEO Medici și farmaciști, prinși în caracatița „ozempic”. Peste 700 de rețete false au fost emise pentru acest medicament

Farmaciștii nu recomandă clienților medicamente

Ca la un magazin de dulciuri, așa ne simțim, mai nou, în farmacie. Deși corect ar fi ca specialistul să ne recomande direct pastila de care avem nevoie, acesta ne descrie conținutul cutiilot și lasă totul la alegerea clientului. Nu am fost întrebați nici măcar pentru ce afecțiune avem nevoie de pastila respectivă. Altă farmacie, aceeași poveste.

Pacienții nu sunt străini de astfel de practici. Nu de puține ori, această tânără a fost la farmacie pentru a apela la ajutorul farmaciștilor, însă a plecat la fel cum a venit: neinformată.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

„Da, mi s-a întâmplat de câteva ori. I-am zis simptomele și tot ea mă întreabă cu ce ar putea să mă ajute”, a spus tânăra.

Și nu sunt puțini cei care au fost nevoiți să se trateze mai mult singuri la farmacie.

Citește și: Un medic oncolog spune care sunt cele două lucruri pe care nu trebuie să le pui în coș la magazin. "Așa te păzești de cancer"

„În mod normal nu. Cum să întrebe farmacista? Te duci cu ceva care-ți trebuie. Cum să te întrebe ce vrei să iei?”, a spus o doamnă.

Există totuși și farmaciști care încearcă să informeze pacientul înainte de a cumpăra un medicament.

Ultimele date arată că, în medie, un român consumă pe an 35 de cutii de medicamente. Cele mai multe dintre acestea se vând pentru automedicație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si