Astfel, ar urma să dispară aproape toate patiseriile, chioșcurile și magazinele, o propunere deloc binevenite spun elevii.

"Mi-am luat doi covrigi, cu tot cu cremă, cu cașcaval și muștar. E prima masă pe ziua asta", spune un elev.

Pe scurt așa se prezintă de cele mai multe ori micul dejun, dar și prânzul elevilor.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nu există zi în care liceenii să nu consume măcar un covrig, o felie de pizza sau un sanviș de la magazinul de lângă școală, iar cafeaua sau sucul sunt și ele pe listă.

Cam așa arată gustările elevilor de zi cu zi- pizza, suc, chipsuri și lista poate continua.

Însă toate aceste tentații, dar și alte alimente considerate nesănătoase, ar urma să fie interzise pe o rază de cinci sute de metri în apropierea școlilor.

Fara gustari nesanatoase langa scoala[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

Concret, în jurul școlilor, chioșcurile, magazinele sau patiseriile unde se găsesc astfel de ispite alimentare pentru elevi ar urma să fie închise. Chiar dacă măsura îi nemulțumește pe tineri, se găsesc soluții și compromisuri.

Nu doar alimentele considerate periculoase vor fi interzise, ci și băuturile cu sau fără acid. Chiar și așa, reprezentanții părinților nu văd cu ochi buni această decizie.

Tot mai mulți copii ajung să sufere de afecțiuni cardiovasculare. Mai mult decât atât, ultimele date arată că România se află pe primul loc în UE la obezitatea infantilă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si