În poză apar șeful executivului și mai mulți miniștri care nu țin cont de regulile de distanțare socială și nici de alte reguli. Distracția de ziua lui alături de colegi l-a costat bani buni pe premier care a plătit o amendă.

Fotografia aspru comentată a fost făcută pe 25 mai, atunci când premierul Ludovic Orban împlinea 57 de ani. Nimeni nu poartă mască, iar doi dintre protagoniști fumează într-un spațiu în care este strict interzis.

Este vorba despre Ludovic Orban și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Citeste si: Ludovic Orban, amendat cu 3.000 de lei pentru nepurtarea măștii și fumat în spații închise

Cei prezenți consumă și băuturi alcoolice. Există voci care spun, însă, că acțiunea politicienilor ar putea avea scuză, dat fiind contextul întâlnirii.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

”Pe de o parte avem un fapt, fumau și nu aveau măștile, iar pe de altă parte avem un moment, sărbătorirea a 57 de ani și acest lucru nu poate fi scos din context. Nu era la muncă. Deci explicația pe care o dă Ludovic Orban este că era după-amiază, când colegii au venit și i-a servit cu un pahar. Asta se întâmplă să știți în multe insituții, chiar dacă este interzis prin lege”, spune politologul Cristian Pârvulescu.

Citeste si: Fotografie cu premierul şi mai mulţi miniştri care beau, fumează şi mănâncă într-un birou al Guvernului. Reacția lui Orban

La cinci zile distanță de la eveniment, premierul Ludovic Orban a plătit două amenzi, în valoare totală de 3000 de lei pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Rămâne încă sub semnul întrebării cine a aplicat această amendă. Insituțiile abilitate să facă acest lucru, printre care Poliția, Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Jandarmeria au precizat că nimeni din interiorul insituției nu a aplicat vreo amendă.

Surse spun că premierul s-ar fi dus singur la Poliție cerând să fie amendat, ea nefiind ca urmare a unei sesizări sau autosesizări.

”Legile și reglementările sunt valabile pentru toți, inclusiv atunci când îți sărbătoresc ziua de naștere, pe de altă parte specularea unor asemenea evenimente âine de o manieră joasă de a face politică”, mai spune Pârvulescu.

Citeste si: Alte 5 decese din cauza infectiei cu coronavirus. Bilantul victimelor din Romania

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Mulți dintre internauți au avut, însă, reacții acide la adresa fotografiei:

”Dacă voi stați intr o încăpere atâtea persoane la sfat cu țigareta n gură și la un pahar cu bere ,fără măști ,noi oare de ce am sta la terase in aer liber cu măști?”

Guvernul a anunțat că și ceilalți demnitari urmează să fie amendați săptămâna viitoare, atunci când vor fi întocmite și procesele verbale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si