,,O masă în oraș în București costă aproape cât una la Madrid, asta deși salariile sunt la jumătate. Un fenomen interesant este că garnitura a ajuns să coste cât un fel principal. Asta înseamnă că depășește chiar și 50 de lei. O echipă a știrilor Kanal D ne arată câte putem cumpăra din piață cu banii pe o garnitură într-un local'', a transmis Simona Pătruleasa.

Garnitura, la preț de fel principal

Am decis să luăm masa într-un restaurant dintr-o zonă bună a Capitalei, cu multe clădiri de birouri în vecinătate. Am ales un snițel de curcan, iar ospătarul ne-a reocmandat câteva garnituri.

Rămânem la cartofii cu rozmarin la preț de fel principal, 32 de lei. Iar în total..

,,Am venit în piață fix cu 32 de lei, să vedem ce putem să luăm și am reușit să cumpăram câțiva cartofi pe care am dat 10 lei, 2 dovlecei 6 lei, 1 ardei gras lei, 2 morcovi pe care am dat 1 leu. Astfel cu tot ce am cumpărat vom reuși să facem o garnitură pentru întreaga familie’’, a spus Ellvira Costache, reporter Știrile Kanal D.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

De prețurile piperate la garnituri s-au lovit și clienții.

Sunt și clienți care nu ar renunța prea ușor să mănânce la restaurant.

Discuție reporter-martor- ,,Cum vi se pare dumneavoastră ca ați dat 40 de lei pe o salată? A fost gustoasă până la urmă mi-am satisfăcut o poftă, o necesitate, dacă e să o luăm așa nu am mai iesi niciodata în oraș’’.

Un studiu recent arată că unul din doi români iese la restaurant rar sau foarte rar de când cu scumpirile. Specialiștii spun însă că prețul reflectă și serviciile mai bune, curățenia dintr-un local sau cunoștințele bucătarului.

Cristina Murgoci, expert marketing- Trebuie să ne gândim altfel cât a evoluat la noi expertiza culinary și să ofere mâncăruri foarte bune.

O masă pentru două persoane a ajuns să coste 45 de euro în București, cu doar 10% mai puţin decât la Madrid, asta deşi salariul mediu net la noi e la jumătate, adică 945 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: