„Partidul de extremă dreaptă al lui Geert Wilders a câştigat detașat alegerile parlamentare din Țările de Jos, cu un program anti-european şi anti-imigraţie. Victoria sa zguduie scena politică olandeză și trimite o undă de șoc în toată Europa.

Citește și: VIDEO- Reședință regală în Kenya. Cuplul regal britanic a fost cucerit de vila din Africa

Pe modelul Marii Britanii, extremiștii vor să scoată țara din Uniunea Europeană prin ceea ce numesc: Nexit”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Geert Wilders a câștigat alegerile din Țările de Jos

Partidul Libertăţii din Țările de Jos s-a clasat pe primul loc la alegerile parlamentare de ieri, obţinând 37 din cele 150 de mandate de deputat. Rămâne de văzut doar dacă această formațiune de extremă dreaptă va reuşi să reunească o coaliţie majoritară în jurul programului său anti-european, anti-islamic şi anti-imigraţie.
Așa cum Donald Trump promite acum, pentru a doua oară, să facă America măreață din nou, și Wilders, care este un fan al fostului președinte american, dar și al premierului Ungariei, Viktor Orban, a promis că va tăia din fondurile pe care Olanda le dă Uniunii Europene și va bloca intrarea unor membri noi, cum ar fi Ucraina. Iar, promisiunile sale au vândut bine la alegeri!

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citește și: Care sunt salariile medii în fiecare țară din Europa. Angajații cel mai bine plătiți, în Islanda, Luxemburg și Elveția- HARTA

În plus, partidul său vrea reintroducerea controalelor la frontiere, interzicerea imigranților si intenţionează chiar să rupă relaţiile diplomatice ale Olandei cu toate statele care aplică legea islamică Sharia, în care deputaţii olandezi au fost ameninţaţi cu moartea.
Victoria partidului extremist trimite un semnal puternic și la Bruxelles, întrucât alte propuneri radicale sunt: eliminarea drapelelor Uniunii Europene de pe sediile instituţiilor guvernamentale şi organizarea unui referendum pentru Nexit, retragerea Olandei

din Uniunea Europeană, după modelul Brexit al britanicilor. Extremiștii olandezi vor și să nu mai trimită arme Ucrainei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: