"Licitație inedită în Franța! Un iaht de lux, ancorat în orașul francez Antibes, este scos la vânzare de statul francez. Ambarcațiunea a ajuns în proprietatea autorităților din Hexagon ca urmare a unui sechestru, iar acum miliardarii francezi, și nu numai, se vor duela în sume astronomice, pentru a-l avea în proprietate", a transmis Cristina Dorobanțu.

Iaht de lux, scos la licitație

Este un adevărat hotel plutitor și se numește Ștefania.

Iahtul de lux ancorat pe Coasta de Azur are nu mai puțin de 41 de metri lungime și este mobilat cu totul spectaculos. Interiorul vasului oferă finisaje de lux, printre care marmură și accesorii placate cu aur. Încăperile reflectă un design inedit: un amestec între situl marinăresc și cel modern, totul decorat în nuanțe deschise, cu accente de culoare.

Vasul este, de fapt, o mică comoară pe ape, care valorează aproximativ 10 milioane de euro. Impunătoarea ambarcațiune cu 2 punți și 2 piscine este scoasă la licitație de statul francez, care, de altfel, este și proprietarul actual al iahtului.

"Oricine comandă astăzi un iaht ca acesta l-ar primi în trei sau patru ani. În timp ce aici există un iaht aproape nou-nouț disponibil imediat. Deci există multă concurență între cumpărători", a declarat Etienne de Baeque, acționar.

Iahtul Ștefania se presupune că ar fi aparținut unui afacerist belarus, implicat în spălare de bani.

A fost confiscate de poliția italiană în luna octombrie a anului trecut și predate autorităților franceze într-una dintre cele mai mari operațiuni de confiscare de bunuri, desfășurate de acestea. Circumstanțele care au dus la acest deznodământ rămân, în continuare confidențiale.

"Pentru Agrasc (agenția națională franceză pentru gestionarea și recuperarea bunurilor sechestrate și confiscate, n.red.), este un simbol să sechestreze astfel de bunuri infracționale și să le scoată la vânzare.
Acesta este motto-ul lor: să arate că, crima nu plătește", a declarat Etienne de Baeque, acționar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Ancorat în Antibes, vasul a fost lansat la apa în 2021. Cu doar 200 de ore de navigație la bord, iahtul a fost închiriat, în perioada sechestrului, cu simbolica sumă de 200 de mii de euro pe săptămână. Acum, autoritățile franceze îl scot la licitație și permit potențialilor cumpărători să îl viziteze. Cei care își doresc să facă o astfel de achiziție, trebuie să depună suma de 5 sute de mii de euro, garanție pentru a putea licita. Valoarea la care ar putea fi vândut vasul poate depăși 10 milioane de euro, datorită concurenței uriașe.

Citește și: Scandal în toată regula pe un iaht de lux. Un bărbat l-a atacat pe proprietarul unei bărci pentru că „încearcă să-i fure iubita”

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si