Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Infectati in maternitatea groazei

E ancheta de proportii la Maternitatea Giulesti, dupa ce trei bebelusi nascuti aici s-au infectat cu stafilococul auriu rezistent la antibiotice. Al patrulea este suspect si el. Cu toate ca primele teste arata ca tipul bacteriei este acelasi care a bagat in spital alti 45 de nou-nascuti, anul trecut, sefii spitalului se spala pe maini de responsabilitati. Spun ca, la externare, toti copiii erau sanatosi.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Cei trei bebelusi infectati s-au nascut la Maternitatea Giulesti pe 29 martie si 12, respectiv 23 aprilie.

La cateva zile de la externare, au inceput sa se simta rau si au ajuns de urgenta la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Doi cu infectii cutanate, iar unul, internat si acum, cu probleme respiratorii si in pericol de sepsis, adica sa faca infectie generalizata in tot corpul.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

Un al patrulea copil nascut tot la Giulesti a ajuns aseara la spital infectat tot cu stafilococ auriu, dar inca nu se stie daca vorbim sa nu despre acelasi tip, rezistent la antibiotic.

Culmea e ca vorbim despre aceeasi maternitate inchisa anul trecut pentru dezinfectare, dupa ce alti copii s-au infectat cu aceeasi bacterie.

Inspectorii au descins iar in maternitate. Vor sa vada daca au fost respectate normele de supraveghere ale infectiilor asociate actului medical si cum s-a actionat in cazul acestui posibil focar.

Reprezentantii maternitatii Giulesti sustin ca nu s-a infectat nimeni la ei in spital.

Directia de Sanatate Publica urmeaza sa stabileasca sursa contaminarii.
Anul trecut, probele de laborator au aratat ca 27 de angajati erau purtatori sanatosi ai bacteriei. Astazi au prelevat, din nou, probe de pe mainile angajatilor, echipamentul medical si suprafete.

Din pacate, e posibil sa apara si alte cazuri, avand in vedere ca perioada de incubatie a periculosului microb este de pana la doua saptamani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI