Judecătoarea și procurorul din cazul Vlad Pascu s-au unit în apărarea șoferului drogat care a ucis 2 studenți. Tânărul de bani gata nu va fi judecat pentru omor calificat, deși există astfel de precedente în România. Atât judecătoarea, cât și procurorul au căzut de acord asupra acestei probleme, iar Pascu va primi o pedeapsă cu mult redusă pentru că își recunoaște faptele și le regretă. Vă avertizez, urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional!, a transmis Cristian Sabbagh.

Justiția, unită în apărarea lui Vlad Pascu

Dosarul lui Vlad Pascu nu se mută din Mangalia. Acesta scapă de acuzația de omor calificat, care ar fi presupus, automat, o pedeapsă mult mai mare. Sunt victorii pe linie pentru șoferul drogat. Iar avocatul său spune că vina accidentului trebuie împărțită între victime și tânărul de bani gata.

Vlad Pascu nu a fost prezent nici astăzi la termen. A beneficiat de tratament preferențial și audiere prin videoconferință. Mama uneia dintre victime a leșinat în sala de judecată, martoră la această realitate cruntă pentru ea.

Citește și: O fetiță de opt ani a fost muşcată de un câine, într-un parc din Cluj-Napoca. Copila a avut nevoie de îngrijiri medicale

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Procurorul a acceptat senin faptul că Pascu și-a recunoscut vina. Va fi judecat într-o procedură simplificată, iar pedeapsa va fi redusă cu o treime.

Vlad Pascu este judecat și pentru trafic de droguri. Pe lângă termenele din dosarul accidentului, mai are și cererile de eliberare. Acestea se suprapun cu voia instanțelor, iar tânărul adună astfel amânări care nu sunt în favoarea unui proces just și-l apropie de o măsură preventivă mai blândă.

Iar polițiștii care ar fi putut evita tragedia dacă își dădeau seama că mașina condusă de Pascu nu are RCA sau dacă ar fi folosit drug testul la timp au primit pedepse modice. De ce? Sunt întrebări fără răspuns, iar justiția și autoritățile păstrează o tăcere cinică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si