"Mariana Birică este o artistă talentată, dar și o gospodină desăvârșită. Noi i-am făcut o vizită pentru a afla cum pregătește cei mai delicioși mucenici moldovenești, ajutată de cele mai dragi ființe din viața ei, fiica și nepoata", a transmis Cristina Dorobanțu.

Mariana Birică, rețetă delicioasă de mucenici moldovești

Mariana Birică a învățat toate trucurile pentru prepararea celor mai buni mucenici moldovenești de la mama sa.

O rețetă cu care nu a dat niciodată greș și pe care, acum, vrea să le-o transmită fiicei și nepoatei sale.

"Eu fac aluatul de seară, aluat de cozonac, foarte simplu: ouă, faină, drojdie, sare, zahăr, doar le amestec, le las puțin să crească, după ce crește îl duc afară sau la frigider", a declarat Mariana Birică.

"Uite, a ieșit un mucenic deja. Suntem cele mai bune ajutoare în bucătărie. Noi punem de obicei mierea peste ei. Cum e diviziunea muncii. Văd că se frământă. Bunica se ocupă de tot și noi facem poze", a declarat Roxana Birică.

Până să ajungă la cuptor, mucenicii trebuie modelați, iar la această etapă participă atât, fiica, cât și nepoata artistei.

Și cum cei care vor gusta din deliciosii mucenici vor fi și copii, gospodinele noastre au pregătit și pentru ei unii mai micuți.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Are o prietenă, pe cea mai bună prietenă, cum o cheamă? Daria și o să vina ea și mi-a zis să le fac mici pentru copii.

Bunica, știi că m-a păcălit că nu mai vine la mine. Te-a păcălit mami? Nu, Daria. Dar o să vină, că e prietana ta", a declarat Mariana Birică.

Mucenicii se lasă la cuptor 15 minute, după care se adaugă mierea și se presară nuca.

Aspectuoși și delicioși, mucenicii solistei au fost gustați direct din tavă, așa că nu a rămas decât să mai pregătească un rând.

Citește și: "Acești bani chiar îndeplinesc dorințe". Secretul monedelor aruncate în Fontana di Trevi din Roma, dezvăluit


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si