După o investigație făcută de jurnaliștii Recorder, care a scos la iveală posibile acte de corupție ale unor înalți prelați ai Bisericii, Cancelaria Sfântului Sinod ia primele măsuri. Preoții implicați în fapte ilegale vor fi sancționați grav și riscă să fie caterisiți. Ce alte prevederi sunt în astfel de cazuri ne spune colega mea, Delia Săndulachi. Bună dimineața, Delia!, a transmis Simona Pătruleasa.

Preoți corupți, excluși din biserică

Primele luate în vizor sunt donațiile și sponsorizările. Toți banii primiți de la credincioși trebuie să fie înregistrați de un angajat al bisericii, adică donatorii vor primi o chitanță. De asemenea, preoții nu pot primi bani în nume personal, ci doar pentru lăcașul de cult unde slujesc.

Măsurile îi vizeză și pe cei care își cumpără funcțiile în sânul Bisericii. În funcție de gravitatea faptelor, cei care se abat de la aceste reguli riscă să fie excluși din funcție. Măsurile vin în contextul unei investigații în care mai mulți preoți, alături de oameni politici, își dădeau binecuvântarea, dacă putem spune așa, pentru fraudarea banilor publici.

Printre cei implicați se numără chiar Înaltpreasfințitul Teodosie și un consilier al său. Să nu uităm însă că, anul trecut, o altă investigație despre corupția și traficul de influență din interiorul Bisericii l-a avut ca protagonist pe însuși Patriarhul Daniel.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Deocamdată, acestea au fost informațiile, la revedere!, a transmis Delia Săndulachi.

Citește și: VIDEO- Preoții corupți, excluși din Biserică. Primele măsuri luate de Cancelaria Sfântului Sinod


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si