Vacile hrănite cu alge ar putea ajuta la diminuarea poluării. Este concluzia unor cercetători suedezi care spun că introducerea ierbii din mare în meniul bovinelor va reduce cu 90 la sută emisiile de metan. Crescătorii de vaci de la noi au primit cu uimire vestea și spun că ar avea mari probleme dacă statul i-ar obliga să schimbe furajele clasice cu alge, transmite Silvia Ioniță.

Ciocani, lucernă, foi de porumb, iarbă, dacă ai de unde să o cosești.

Nou meniu pentru vaci

Este meniul clasic pentru vacile din gospodăria familiei Nedelcu. Soții au în grajd patru vaci și un vițel, de îngrijirea cărora trebuie să se ocupe mai tot timpul. Vecinii lor au renunțat la animalele mari din curți, pentru că nu mai pot face față în special când vine vorba de asigurarea furajelor.

Noi sperăm cu ce mai avem și sus să ne ajungă tot anul. Suplinim cu tărâță, mai luăm și borhot de bere. Mai aduce soțul frunze de varză, a declarat familia Nedelcu.

Tocmai au aflat că furajele naturale sunt cauza schimbărilor climatice. Odată consumate de bovine, produc gaze intestinale cu un conținut ridicat de metan, pe care le elimină în atmosferă. Soluția salvatoare vine de la un grup de cercetători din Suedia care spun că introducerea unui tip de alge marine în meniul rumegătoarelor va elimina 90 la sută din gazele nocive eliminate de vaci.

Dacă mănâncă alge? Ce, nu mai face mizerie? Ca și omul, ați văzut, mănânci ceva, fasole sau nu știu ce, nu tot chestii de-astea? Fiecare mâncare își are mirosul ei specific. Doar nu o mirosi a parfum acuma, a continuat familia Nedelcu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Uniunea Europeană a primit un raport al Agenţiei Suedeze pentru Protecția Mediului privind reducerea emisiilor de metan prin această metodă, astfel că în viitor hrănirea cu alge a vacilor ar putea fi introdusă în toate țările membre.

Nu știu, că eu nu pot să o iau nici dacă așa la merg să pun mâna pe ea, d-apăi să umbli cu ea. Vă dați seama ce ar fi vara, ați văzut, este exact cum e peștele. Se împute imediat. Așa și alea, a mai transmis familia Nedelcu.

Citește și: VIDEO- A renunțat la record pentru a salva o pisică nevoiașă/ "Un erou" spun oamenii

Oamenii au hambare în care își pun cerealele, depozitează mâncarea pentru animale și nu știu cu acea algă cum vor proceda, a mărturisit Constantin Duminitru, primar Mărăcineni.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Unele studii arată că vitele sunt responsabile pentru cel puţin 4% din emisiile de gaze de seră de pe planetă. Cât despre cât de ușor de aplicat ar fi măsura la noi.

Algele ca să fie recoltate într-o formă utilzabilă, ar trebui să se iasă în larg, să fie niște sisteme care să recolteze aceste alge și ele apoi să fie reconstiuite...

este o soluție de viitor, a declarat Adrian Balbă, bilog.

Metanul are un impact asupra procesului de încălzire globală de 120 de ori mai mare decât dioxidul de carbon.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si