Mii de deținuți tunși zero au fost aduși într-o singură zi în cea mai mare închisoare din lume, considerată "infernul pe pământ" din cauza condițiilor de viață.

Citește și: Arestări masive în El Salvador

Alți 2.000 de presupuși membri ai temutelor bande de mafioți au fost trimiși în „inevitabila” închisoare Izalco din El Salvador, potrivit The Sun

Anunțul a fost făcut miercuri chiar de președintele El Salvadorului, pe Twitter:

Citește și: Un asasin din El Salvador, condamnat la 1310 ani de închisoare. Câte crime a comis

Penitenciarul a devenit cunoscut în toată lumea pentru condițiile inumane în care sunt ținuți infractorii -au doar un raft metalic în loc de pat, spațiul fiecărui deținut este sufocant, iar violența practicată de gardieni este inacceptabilă în alte state.  

Coșmar 24/7 în închisoarea Izalco din El Salvador

La începutul lunii februarie 2023, Nayib Bukele, președintele statului El Salvador, a dezvăluit cel mai recent proiect de infrastructură: o închisoare masivă, „prima din lume” de acest fel.

Șeful statului El Salvador, aflat în război deschis cu bandele de interlopi din țară, a spus că penitenciarul ar putea deveni cel mai mare din lume, cu o presupusă capacitate de a deține 40.000

de deținuți.

După câteva săptămâni, tot președintele Bukele a anunțat transferul primilor 2.000 de prizonieri în noua unitate.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Un proiect de bun simț”, a numit Bukele ideea. Realitatea este că amploarea proiectului sfidează bunul simț, potrivit The Washington Post.

Iar implicațiile sociale ale demersului nu sunt mai puțin frapante. Cetăţenii din El Salvador au acceptat în mod tacit represiunea fără precedent a criminalităţii a lui Bukele şi, deocamdată, ignoră consecințele mai largi ale acesteia.

Dezvelirea închisorii a avut loc în mod tipic "bukelian", conform sursei citate. Președintele sud-american poate fi văzut sosind la închisoare într-un șir de SUV-uri negre.

„Bine ați venit la Centrul pentru Stoparea Terorismului, o parte cheie în lupta noastră împotriva bandelor”, a spus Osiris Luna Meza, directorul sistemului penitenciar din El Salvador.

Cum arată de sus penitenciarul anti-terorist  

Cum arată de sus penitenciarul anti-terorist  

[Sursa foto: Facebook]

Așa-numitul Centru de Limitare a Terorismului este patrulat în mod constant de 250 de ofițeri de poliție și 600 de soldați.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Interlopii au fost obligați să-și plece capetele când au intrat în noua lor casă terifiantă, după ce au fost transportați în autobuzele pline, cu mâinile și picioarele în cătușe, chiar înainte de răsăritul soarelui.

Au fost transportați la Izalco însoțiți de o uriașă escortă de poliție și întâmpinați de șiruri de paznici înarmați până în dinți.

Ministrul Apărării, Rene Francis Marino, a declarat că 1.200 de soldați și trei elicoptere ale Forțelor Aeriene au participat la operațiunea de securitate care a început în zorii zilei de ieri.

Deținuții tatuați au fost duși înăuntru, unde au fost puși să stea în rânduri cu mâinile în spatele capului.

Cea mai mare închisoare din lume

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si