Euforia victoriei de la PNL a fost în contrast cu atmosfera tensionată de la PSD, unde candidatul stângii nu avea certitudinea că a ajuns în finală. Presedintele Klaus Iohannis si-a facut aparitia zambind la sediul PNL cu 20 de minute inaintea orei 21. In aplauzele celor prezenti, cei doi s-au retras in birou pentru o discutie care a durat un sfert de ora. Desi Viorica Dancila incearca sa nu isi arate ingrijorarea, dar zambetul oarecum fortat ii tradeaza preocuparea.

Fostul premier ar fi vrut sa vorbeasca, insa toata tara era cu ochii pe actualul presedinte. Viorcia Dancila isi pierdea insa rabdarea si ii cere ajutorul Olgutei Vasilescu.

Citeste si: Gestul neașteptat al unei mirese: a citit ca jurământ la nuntă mesajele trimise de soțul ei, altei femei

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat a fost arestat preventiv după ce a distrus mai multe obiecte de mobilier dintr-o bancă

Uita insa microfonul deschis. Tot sefa PSD si-a dat raspunsul. Viorica Dancila parea ca este pregatita si pentru varianta in care nu ar fi intrat in turul doi.

Sub geaca de culoare alba, ea purta o camasa neagra. Scorul a ajutat-o sa iasa imbracata in alb. O data incheiat discursul lui Iohannis, Dancila s-a adresat si ea celor care au votat, carora le-a multumit. Potrivit rezultatelor votului, Dancila a reusit sa castige in 10 judete, majoritatea de Oltenia. Cele mai multe sufragii le-a adunat in Teleorman.

Citeste si: Şase poliţişti de frontieră de la Giurgiu, trimişi în judecată pentru luare de mită

Castigatorul primului tur, Klaus Iohannis, a fost pe primul loc in 29 de judete si in municipiul Bucuresti. Daca mai adaugat si diaspora, unde actualul presedinte conduce detasat, atunci avem tabloul complet al rezultatului final. Chiar daca a iesit din cursa prezidentiala, liderul USR a avut si el rezultate onorabile in 3 judete: Brasov, Cluj si Timis, unde a reusit sa o devanseze pe Viorica Dancila, dar s-a situat dupa presedintele Romaniei. In doua judete, Harghita si Covasna, candidatul UDMR s-a clasat pe primul loc. Vasile Dâncu spune că e momentul ca PSD să schimbe ceva. Cifrele indica faptul ca actualul presedinte intra ca favorit in finala. Cu cine vor vota romanii care au ales alte variante in primul tur decat cei doi care au intrat in finala? Bazinul electoral al lui Iohannis pare mult mai vast decat cel al Vioricai Dancila. Finala alegerilor prezidentiale va avea loc in data de 24 noiembrie, insa votul in diaspora se va desfasura pe parcursul a 3 zile, incepand din 22 noiembrie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si