"După aproape 2 ani și o explozie violentă, cu o victimă, autoritățile se trezesc și iau măsuri în cazul satului din Dolj aflat pe un zăcământ de gaze. În zilele următoare se va face un studiu care va lămuri cât de mare este rezerva de metan. În funcție de rezultate, vor fi aplicate și soluțiile potrivite. Între timp, oamenii sunt protejați cu... benzi care izolează zonele cu scurgeri", a transmis Cristian Sabbagh.

Noi scurgeri de gaze în zona exploziei

Pompierii au descoperit noi scurgeri de gaze într-o fântână, aproape de locul exploziei. Toate aceste puncte cu niveluri periculoase de metan sunt izolate cu o bandă. Și cam atât.

"Ne e teamă, maică, ne e frică! Dar ce să mai facem? Stăm aici", a spus o localnică.

Alții, în schimb, ignoră pericolul și fac focul în curte, la mică distanță de puțurile pline de gaz metan.

Autoritățile au altă variantă

"Le-am recomandat populației ce au de făcut. Să evite flacăra deschisă, să nu umble pe lângă fântâni, mai ales unde s-a depistat prezența gazului, să încerece să aerisească încăperile înainte de a aprinde focul", a declarat Marian Costea, maior ISU Dolj.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În 2022, când proprietarul casei afectate de explozie a forat un puț și a găsit punga cu gaz, autoritățile au găsit o soluție de avarie. 

"Soluția, la un moment dat, a fost să astupăm acel puț, prin metodele pe care le-au avut ei de a omorî acele gaze. Ulterior, o perioadă de timp, s-au făcut măsurători în zonă și părea că totul revenise la normal", a declarat Daniel Bobin, primar.

Operațiunea a costat peste 30 de mii de lei.

"- Ei au astupat țeava, interiorul. Și au băgat acolo ciment sau ce au băgat.
- Dar exteriorul cum a rămas?
- Exteriorul cum a rămas pe lângă țeavă? Asta e țeava. Și ei au băgat pe țeavă în jos, pe aici, și au astupat. Și pe lângă țeavă pământul a cedat, s-a dus în jos, cu timpul", a spus un localnic.

Au trecut aproape 2 ani, dar abia acum se fac demersuri pentru ca o firmă specializată să verifice cât de mare este zăcământul de gaz peste care este așezat satul. În funcție de rezultate vor fi alese și soluțiile potrivite.

Citește și: S-a aflat cauza exploziei devastatoare de la Crevedia. "Putem subsuma tragedia de la Crevedia la un singur cuvânt: bani”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si