Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Pelerinajul la moaștele Sfintei Paraschiva a debutat cu haos! Imagini incredibile cu credincioșii

A început pelerinajul la sfânta Parascheva de la Iasi. Zeci de mii de credinciosi au sosit la Catedrala Mitropolitana inca de aseara, cand racla sfanta a fost scoasa afara si pusa intr-un baldachin. Totul a debutat insa cu haos in randul credinciosilor. Jandarmii au fost nevoiti sa intervina, pentru a tine in frau multimea dornica sa atinga racla.

D.S.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Catedrala Mitropolitana din Iasi a fost, azi-noapte, arhiplina. Nu mai era loc nici sa arunci un ac printre crestinii inghesuiti sa vada procesul de scoatere a raclei sfinte.

Nerabdatori sa vada toata procesiunea, oamenii s-au luat dupa soborul de preoti si au dat navala afara din lacasul de cult.

Citeste si: Moaștele Sfintei Parascheva: Programul complet al pelerinajului

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Procesiunea a durat cateva zeci de minute, apoi racla Sfintei Cuvioase Parascheva a fost depusa intr-un baldachin pe esplanada din fata Catedralei, inconjurata de o mare de oameni veniti sa i se inchine.

Pelerinajul la moaștele Sfintei Paraschiva a debutat cu haos

Daca cei care s-au asezat din timp la coada au indurat frigul noptii “doar” cateva ore, pelerinii veniti din alte colturi al tarii, precum si din Capitala, se asteapta sa stea la rand mult mai mult.

Conform traditiei anuale, numai din Voluntari au ajuns, aseara, 130 de autocare cu 7 mii de credinciosi.

Pelerinajul de la Iasi a obligat la masuri de ordine suplimentare, din partea autoritatilor,astfel ca mai multe strazi din centrul orasului vor fi inchise in urmatoarea perioada. Pe traseul pe care se formeaza coada vor fi asezate anul acesta ecrane gigantic, pentru ca si cei aflati departe de catedrala sa poata urmari slujba.

Slujba Sfntei Parascheva va fi in data de 14 octombrie.

Citeste si: Sfânta Parscheva. Ce nu e bine să faci. Sărbătoare mare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI