În aplicația destinată celor care "Se potrivesc", "Discută." si "Se întâlnesc", găsim milioane de utilizatori, inclusiv români care împărtășesc fotografii și date personale. Socializarea la un click distanță are loc, la fel ca-n alte aplicații, in ferestrele de chat unde cei care s-au plăcut pot duce comunicarea oricât de departe își doresc. Libertatea de care se bucură utilizatorii a lăsat însă loc pentru ciudați cu identități ascunse.

Citeste si: O tânără a sfârșit tragic după o întâlnire pe Tinder

Călin Biriș- specialist rețele sociale: Boții sunt profiluri false, roboti care intra in contact cu cat mai multe persoane pentru a genera fraude. Se folosesc de identitatii altora de pe internet pentru a construi un personaj fals, pe care ei il folosesc pentru a atrage in capcana victime.

Pericolul de pe Tinder. Șantajul, o armă des folosită

În spatele unor conturi false- insoțite de fotografii cu tinere atrăgătoare- se ascund, uneori, indivizi al căror unic scop este să smulgă bani de la naivi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Cu aceeasi pricepere caracteristica escrocilor, acestia reusesc sa suceasca mintile barbatilor cu care intra in vorba și odată ce le câstigă minima încredere, îi invită să se vadă pe webcam. Link-ul pe care utilizatorul de bună credință îl primește este însă calea spre un lung șir de probleme. Escrocii pot reuși astfel să surprindă imagini pe care să le folosească într-un șantaj.

Călin Biriș- specialist rețele sociale: Pentru a ne proteja de astfel de situatii, este important sa avem antivirusi si sa nu dam click pe linkuri care ni se par suspecte, care nu ni se par ca

ar fi o adresa cunoscuta, cum ar fi gmail, cum ar fi google.

Citeste si: A fost umilită pe Tinder de un bărbat, iar la scurt timp a devenit faimoasă pe internet

În plasa escrocilor, au picat mii de utilizatori ai aplicațiilor de dating. Ca să îi ferească pe cei care nu știau până acum de astfel de pericole, Poliția Română a lansat un mesaj pe Facebook.

Bogdan Ghebaur- purtător cuv Politia Romana: Datele personale fie pot ajunge intr-o baza de date, fie pot fi accesate anumite profile in numele dvs. Va pot fi blocate telefoanele si daca veti deveni victima unui santaj, cel mai bine ar fi sa va adresati politiei.

Cei care insala astfel utilizatorii ar putea sa primeasca ani de inchisoare, in functie de infractiunea de care se fac vinovati. De cele mai multe ori, indvizii sunt greu de prins pentru ca folosesc adrese IP fantoma.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si