TAROM a găsit leacul pentru piloții care s-au declarat inapți de muncă și au dat startul crizei în cadrul companiei. 1.500 de euro în plus la salariu au fost suficienți pentru ca personalul navigant să revină la muncă. Peste 50 de zboruri TAROM au fost anulate ieri, iar afectați au fost 5.000 de pasageri. Cei mai mulți încearcă acum să obțină despăgubiri de la compania aeriană, a transmis Cristian Sabbagh.

Piloții TAROM, vindecați cu măriri salariale

După ce luni 29 de piloți ai TAROM au intrat în ceea ce unii au numit o grevă mascată, mii de pasageri au avut de suferit. Cei mai mulți, deși au obținut rerutări, au pierdut ore întregi și bani.

După negocieri care au durat până la 2 noaptea, piloții au obținut ce și-au dorit, salarii mai mari, iar zborurile TAROM au fost reluate conform programului normal.

CU CÂT CRESC VENITURILE PILOȚILOR TAROM
SALARIU: +1.500 EURO, ÎN TREI TRANȘE
DIURNE EXTERNE
- 160- 240 EURO PILOȚI COMANDANȚI
- 120- 200 EURO COPILOȚI

Piloții de la TAROM vor încasa, până la finalul lui 2025, un salariu mai mare cu 1.500 de euro. Venitul lor de bază în acest moment este de aproximativ 2.000 de euro. Personalul navigant și conducerea companiei s-au înțeles și asupra unei majorări a diurnei externe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Surse din rândul piloților ne-au transmis, însă, că discuțiile cu managementul TAROM continuă, mai ales că încă nu există nimic semnat.

Personalul navigant ar fi în continuare nemulțumit de echipamentele puse la dispoziție și de mâncarea oferită de companie.

În scandalul zborurilor anulate a intervenit și Autoritatea pentru Protecția Consumatorului. Instituția a cerut TAROM să ofere despăgubiri pasagerilor care au avut bilete pentru zborurile care nu au mai plecat niciodată de la sol.

Sumele pe care ar putea să le primească clienții TAROM drept despăgubiri sunt cuprinse între 250 și 600 de euro.

Citește și: VIDEO Angajați Azomureș, intoxicați cu amoniac. Patru persoane au ajuns de urgență la spital


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si