Mult mai agresive au fost ploile peste granițe. Turcia a fost lovită de un val de precipitaţii abundente, iar capitala Ankara pare că se scufundă. Marile bulevarde s-au transformat în râuri, circulaţia a fost dată peste cap, iar apele au ajuns şi în subteran, acolo unde metroul a mers cu mare dificultate. Autorităţile sunt și azi în alertă, a transmis Cristina Dorobanțu. 

Loviți de ploi torențiale

A turnat cu găleata în Ankara. Atât de mult a plouat, încât apa a pătruns până în autobuzele surprinse în trafic. Pe paginile de socializare, imaginile postate arată dimensiunile dezastrului. De pe unii zgâraie nori, apa a curs în cascade.

Iar străzile s-au transformat în râuri. Imaginile difuzate de agențiile locale arată mașinile luate de ape, magazine inundate. Oamenii surprinși de potop pe drum au fost nevoiți să înfrunte valuri.

Inundațiile au năvălit și la metrou. Mai multe stații au fost inundate, iar transportul subteran perturbat. Cartiere întregi au rămas fără curent electric.

Serviciul meteo a avertizat că ploile torențiale vor mai afecta Ankara şi alte zone din regiunea Anatolia. Sunt așteptate și furtuni în zona Marii Neagre.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Sunt imaginile potopului care a lovit de câteva zile Arabia Saudită. Adevărate cascade au invadat străzile capitalei Riyad.

Iar în orașul Medina mașinile au fost măturate de apele care au cotropit drumurile, în valuri.

Autoritățile au decretat cod roșu de inundații și au închis școlile iar traficul s-a transformat în haos. În centrul țării, regiunea Qassim este complet inundată în timp ce șoferii s-au luptat să înfrunte apele de pe străzi.

Ploile torențiale, însoțite de fenomene electrice și vijelii au adus peste 10 centimetri de apă, valori cu totul neobișnuite în țară deșertică.

Ploile puternice vor continua întreaga săptămâna în întreaga Peninsulă Arabă.

Citește și: VIDEO- Stare de alertă, în județul Gorj. Cel mai mare spital din regiune a fost inundat de ploile torențiale

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Autoritățile se așteaptă la noi perturbări în trasporturi, inclusiv în cele aeriene și chiar la anulare de zbor în funcție de condițiile meteo.

Vremea extremă a făcut ravagii zilele acestea peste tot în lume. În Brazilia, unde ploile diluviene au rupt poduri, iar apa a ajuns până la acoperișurile caselor. Sunt 8 morți și zeci de oameni dispăruți.

În Kenya, inundațiile catastrofale au adus moartea a 179 de persoane, au distrusb araje, case și drumuri. Rezervația naturală Masai Mara este sub apă iar 60 de turiști aflați în pericol, abia au fost salvați.

Iar în Marea Britanie, milioane de oameni nu au putut dormi din cauza unei noapti furtunoase.

MET Office, serviciul meteorologic britanic a anunțat un număr record de fulgere: 35 000 într-o singură noapte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si