Podul Giurgiu-Ruse a intrat în reparații, în plin sezon estival. Drumul către Bulgaria, Grecia sau Turcia devine un coșmar pentru șoferii români. La ieșirea din țară s-a creat astăzi un trafic infernal, din pricină că se circulă alternativ, pe o singură bandă. Lucrările la Podul Prieteniei sunt programate să dureze 2 ani, a transmis Cristian Sabbagh.

Podul Prieteniei, chin pentru vacanță

Chinul de pe lume e să treci podul prietenie- spun șoferii- care au drum spre Bulgaria.

Se circulă doar pe un singur sens, alternativ, iar cozile de mașini s-au întins pe sute de metri astăzi, chiar dacă timpul de așteptare la semafoare ar fi trebuit să fie de numai trei minute.

Puteau să se gândească că nu e potrivit. Nu este momentul potrivit! Un pic de lipsă de respect față de noi, turiștii, care trecem an de an, a spus un român.

Însă vecinii bulgari spun că reparațiile la pod trebuie făcute acum. Și- ca să nu aibă ghinion- au adus și un sobor de preoți care să sfințească lucrarea.

Lucrările se desfășoară zilnic, câteva 10-12 ore, și sunt programate să dureze doi ani. Acum, s-a început cu o porțiune de 400 de metri, pe partea bulgărească. Și s-ar putea să existe unele momente în care circulația pe pod să fie închisă total.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Această infrastructură rutieră istorică are peste 70 de ani și, până în momentul de față, nu a fost supusă unei reparații majore pe partea bulgară. De aceea este nevoie de aceste reparații și trebuie făcute cu rapiditate, a declarat Ministrul Dezvoltării și Infrastructurii, Violeta Koritarova.

Autoritățile române spun însă că sunt pregătite pentru această situație.

Vor fi suplimentate atât arterele de control, cât și numărul polițiștilor aflați la controlul documentelor, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, a declarat un reprezentant al Poliției de Frontieră.

Aproximativ 3.000 de mașini trec zilnic granița Giurgiu-Ruse. În weekend, numărul se triplează. Turiștii care merg în vacanță în Bulgaria, Grecia sau Turcia au o serie de rute alternative la dispoziție. Aceștia pot folosi și celelalte puncte de trecere a frontierei la granița cu Bulgaria, precum: Vama Veche, Negru Vodă, Ostrov, Turnu Măgurele, Zimnicea, Bechet și Calafat. Evident, călătoria se lungește cu câteva ore.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si