In timpul celor 9 luni de sarcina, viitoarele mamici au nevoie de ingrijire suplimentara cosmetica, si nu numai. Ele se confrunta cu probleme de ordin hormonal si modificari ale sistemului imunitar cu efecte vizibile pe ten si piele, in general.

„Problemele cu care se poate confrunta gravida pe perioada sarcinii sunt cele de acnee, vergeturile, retentia de apa si melasma sau petele pigmentare care apar in sarcina pe fata si pe gat”, explică Florina Butean, cosmeticiană.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Din cauza nivelul ridicat de progesteron care determina o activitate excesiva a glandelor sebacee, tenul poate deveni acneic. Specialistii in cosmetica recomanda tratamentele cu produse naturale. Si atrag atentia ca unele substante si proceduri sunt interzise gravidelor.

„Produsele care sunt interzise pe perioada sarcinii in tratarea acneii sunt cele pe baza de vitamina A si toti derivatii din vitamina A, dar si acidul salicilic”, spune Florina Butean.

Răsfăț pentru gravidele cu probleme hormonale care răzbat în piele

Sunt interzise procedurile de tip microdermabraziune sau cele cu ultrasunete. Se folosesc in schimb procedurile delicate.

Urmeaza o curatare profunda a porilor. Cu oxigenul hiperbaric se poate obtine un ten luminos si hidratat.

„O alta procedura care are foarte mare succes pentru gravide este oxigenul hiperbaric sau tratamentul cu oxigen.

Folosim substante active, cum sunt vitaminele, acidul hialuronic sau antioxidantii”, explică specialiștii.

Rasfatul este complet atunci cand se combina masca hidratanta pe baza de afine salbatice cu un tratament pentru vergeturi.

Nu este recomandat masajul excesiv pentru a nu provoca contractiile sau a nu crea disconfort viitoarei mamici.

Ultimul pas este aplicarea unei creme hidratante pentru ten pe baza de bisabolol si lavanda, cu factor de protectie 50.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si