Nu trebuie sa mergeti prea departe de oras ca sa gasiti soc proaspat. Pe marginea oricarei sosele, arborii aromati va imbie sa coborati din masina si sa culegeti fructele parfumate. Florile trebuie alese cu rabdare. Mai gustoase sunt cele cu bobocii plini de polen.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Daca gospodinele sunt obisnuite sa prepare sirop si dulceata de soc, bucatarii au si alte intrebuintari pentru florile parfumate. Cum ar fi pulpa de mistret macerata 12 ore in vin rosu, rozmarin si flori proaspete de soc.

Florile de soc se transforma intr-o infuzie parfumata, care dau vanatului un gust aromat. Daca o rumeniti pe gratarul incins, pulpa de mistret va fi crocanta in exterior si suculenta in interior.

Si daca tot v-ati apucat de treaba, preparati si o socata. Bautura traditionala romaneasca este racoritoare si sanatoasa, asa ca ar fi bine sa nu lipsesca din camara dumneavoastra in luna mai. Si merge numai bine langa friptura de vitel rumenita pe gratar.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si