„Combinațiile de fructe și legume de sezon pot transforma mâncărurile simple în unele mult mai sofisticate, servite la fel ca în marile restaurante. Chef Marius Muntean vă învață cum să gătiți un preparat savuros, cu arome de iarnă”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Rețetă pentru un preparat cu arome de iarnă

„Un mușchiuleț de porc umplut cu prune uscate, blue cheese, câteva legume rădăcinoase coapte.

Am făcut și un piure de sfeclă, am și o reductive de vin roșu cu cimbru. Am ales să folosesc și perele pentru că sunt de iarnă și le găsim în cămara bunicii sau pe rafturile magazinelor”, a explicat chef Marius Muntean.

Prunele uscate folosite în multe preparate tradiționale sunt folosite de data aceasta în combinație cu brânză cu mucegai și carne de porc.

„Am umplut acest mușchiuleț de porc cu blue cheese și prune uscate. L-am desfăcut, l-am condimentat și l-am umplut cu prune uscate și blue cheese, după care l-am rulat și l-am pus în tigaie și l-am prăjit cu puțin unt. L-am lăsat la prăjit pe toate părțile pentru a-i da o crustă crocantă și am ales să-l bag și 12 minute la cuptor pentru a-l pătrunde foarte bine”, a adăugat chef Marius Muntean.

Citește și: VIDEO- Meniu de iarnă pentru delfini. Cu ce sunt răsfățate simpaticele mamifere de la Delfinariul din Constanța?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Pentru garnitură, chef Marius Muntean a ales să folosească morcovi, țelină, rădăcină de pătrunjel și păstârnac. Toate legumele au fost coapte.

„Am făcut și un piure de sfeclă roșie pentru că se combina foarte bine cu vinul roșu. Am copt sfecla întreagă după care am decojit-o și am făcut-o cu blenderul piure cu unt. Asta este țelina, am ales s-o tai cuburi. Avem și para fiartă în vinul roșu”, a mai spus cheful.

Sosul de vin roșu va completa perfect combinația de fructe, legume și carne de porc.

„După ce perele au fiert, le-am scos din acest vin, am adăugat vin și l-am lăsat să se reducă până am obținut o consistență cremoasă”, a spus Marius Muntean.

„Este un preparate elegant, nu ezitați să folosiți ingredientele acestea acasă. Vă urez poftă bună și merită să încercați acest produs”, a mai spus bucătarul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si