Salariile mici în anumite domenii îi ţin departe de muncă pe mulţi bucureşteni, dar îi atrag pe cei care locuiesc lângă capitală! Mii de români sunt nevoiţi să facă naveta pe drumuri aglomerate şi periculoase pentru a câştiga o bucată de pâine. Aşa se face că, în timp ce unii depun eforturi supra-omeneşti pentru a-şi întreţine familia, alţii se îndeletnicesc cu... odihna. 1,7 milioane de romani, ne arata datele europene, n-au fost angajaţi niciodată!

Drumul dintre Bucureşti şi Alexandria tranzitează judetele Giurgiu şi Teleorman. Are rang de drum european, dar... numai cu numele. În realitate, e o rută periculoasă, fără separatoare între sensuri. Cam la fel e situaţia şi pe DN 2 A, drumul unde 8 femei care făceau naveta şi-au pierdut viaţa când un camion a pătruns pe contranses şi a izbit în plin microbuzul în care se deplasau. Nevoia îi împinge pe aceşti oameni către marile oraşe unde se găsesc locuri de muncă.

Tinerii care nu au încă un job sunt atraşi de companii cu beneficii importante, în afară de salariul atractiv. Conform datelor Eurostat, 1,7 milioane de români cu vârsta de peste 18 ani nu au lucrat niciodată. Este grav în condiţiile în care angajatorii spun că ar fi nevoie de încă un milion de salariaţi pentru a umple golul de pe piaţa forţei de muncă.

Citeste si: VIDEO| Alertă în Sicilia! O româncă de 28 de ani a dispărut fără urmă de acasă!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: VAMPIRI ENERGETICI! Plantele care te seacă de energie! Aruncă-le imediat!

Citeste si: VIDEO| Aeroportul Henri Coandă, pregătit pentru venirea zăpezilor!

Din ce în ce mai mulţi tineri care nici nu lucrează, nu merg la şcoală, nu se regăsesc nicăieri. Pentru identificarea acestor tineri, pentru inserţia lor profesională e nevoie de un efort uriaş din partea mediului public, mediului privat pentru că vorbim de oameni care nu au o cultură a educaţiei, o cultură a muncii.
Ministerul Muncii primeşte fonduri europene pentru a atrage tinerii către joburile neocupate, însă rezultatele nu se văd.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si