Un adevarat muzeu in aer liber, localitatea Rimetea întrece în frumusețe satele din superba Elvetie. Casele zugravite in alb, cu obloane verzi sunt si acum pastrate i n acelasi stil vechi de sute de ani.

Satul asezat la poalele muntilor Trascău, intins sub pitoreasca Piatră a Secuiului atrage turistii in orice anotimp.

„Pentru case vin cei mai multi oameni pentru ca asa ceva nu se prea vede sau gaseste in alte localitati”, spun specialiștii.

Un sat din inima Transilvaniei arată ca-n Elveția

În ultimul an, turismul a avut de suferit si acum in timpul saptamanii putini sunt cei care vin  in vizita. Ca sa atraga turistii macar de sarbatori, proprietarii de pensiuni au pregatit oferte speciale.

La conacul secuiesc de langa localitate, gazdele au un pachet turistic all inclusive. Turistii care isi rezerva trei nopti de cazare aici, o primesc pe-a patra din partea casei.

Cei care se vor caza la conac in perioada sarbatorilor de iarna vor avea parte la restaurant de un adevarat rasfat culinar.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

„Pe langa mesele festive, din meniu nu va lipsi nici celebrul gulas unguresc care aici se prepara dupa o reteta de sute de ani”, relatează corespondentul Kanal D.

„Va fi organizata o cina festiva, pe cat este posibil, va fi un cheesebar cu produsele de la fabrica, dacă vom avea parte de ninsoare atunci ii asteapta o plimbare cu trasura”, spune managerul unui conac.

Pretul sejurului este de 1 350 de lei/persoana.

Turiștii pot cumpăra suveniruri unice

Turistii vor putea cumpara si suveniruri pe care deja le-au gustat la mesele de sarbatoare. Branzeturile produse dupa retete elvetiene la fabrica din Colțești se gasesc la doi pași.

„Avem branzeturi cu tot felul de condimente, incepand de la trufe, cimbrisor, nuca, busuioc. Pot merge foarte bine si la platou rece de sarbatori si se pot consuma impreuna cu vin  sau fructe.

Rezervarile sunt aproape de final. Cine opteaza pentru alte tipuri de pachete turistice in zona va gasi variante cu cel putin 20% mai ieftine fata de anii trecuti.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si