Close sidebar
Close sidebar

VIDEO | Satele care dispar. Există pe hartă, au cod poștal, dar nu mai sunt locuite de nimeni

Ruine si amintiri. E tot ce a mai ramas din peste o suta de localitati din Romania, care exista pe harta, au cod postal, dar nu mai sunt locuite de nimeni. Sunt satele si comunele transformate in fantome de oamenii care le-au parasit, dar si de indiferenta autoritatilor.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Aceasta este singura casa din Padureni care a ramas in picioare. Proprietarul s-a stins in urma cu trei ani. A trait aici singur si izolat timp de doua decenii. Acum, Padureni mai traieste doar in nostalgii si in amintirile despre copilaria fericita din asezarea peste care s-a asternut tacerea.

Fosta invatatoare povesteste cu nostalgie cum tinea orele in camerele uneia dintre case.

Citeste si: VIDEO| Șofer beat, oprit de martorii accidentului pe care l-a provocat. Ce a urmat e greu de închipuit

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Declinul satului a inceput pe timpul colectivizarii, după ce localnicii ramasi fara locuri de munca au decis sa se mute in comunele invecinate. In cativa ani, localitatea a disparut la propriu de pe fata pamantului, dar nu si de pe hartile Romaniei.

Radierea se va putea efectua la o noua organizare administrativ-teritoriala care se va face prin lege organica.

Citeste si: Moaștele Sfintei Parascheva: Programul complet al pelerinajului

O suta de kilometri mai la nord, isi traieste agonia un alt sat abandonat de locuitori.

In Cucu, Satu Mare, inundatiile din anii 70 au ras aproape toate locuintele din localitate, apoi au venit buldozerele regimului comunist. A mai ramas doar cimitirul, unde acum vin in pelerinaj fostii locuitori, la sarbatorile mortilor.

Abandonate si ramase doar in amintiri, satele fantoma ale Romaniei inca bantuie harta tarii, in lipsa unor decizii administrative care sa le consfinteasca disparitia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI