Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Satul cu două răsărituri, destinația anului. Fenomentul i-a cucerit pe localnici

Titlul de destinație turistică a anului a fost desemnat pentru o comună din Transilvania, cu un peisaj spectaculos. Mai mult, comuna are ceva special: aici, soarele răsare de două ori în luna iulie.

Redactia Stirile Kanal D,

Satul cu două răsărituri, destinația anului [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„O simplă comună din Transilvania a fost desemnată destinația turistică a acestui an. Printre atuuri vă spun doar că acolo soarele răsare în luna iulie de două ori. Fenomenul care îi lasă cu gura căscată este mai mult decât o iluzie optică și ține mai degrabă de relieful zonei. Primim detaliile în direct de la corespondentul nostru zonal, Anca Marin”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Satul cu două răsărituri, destinația anului

„Localitatea se află în județul Alba în depresiunea Trascăului, un bazin intramontan străbătut de la nord la sud de Valea Rimetea, un afluent al Arieșului. În comuna formată din două sate sunt câteva zeci de pensiuni care atrag turiștii cu fel de fel de oferte.

Localitatea este renumită pentru priveliștile spectaculoase, dar și pentru casele albe cu geamuri verzi. În luna iulie, aici are loc un fenomen spectaculos: soarele răsare de două ori. Este vorba, de fapt, despre o iluzie optică dată de relieful zonei. Crestele Pietrei Secuiului se află la est de localitate, iar două dintre acestea sunt mai înalte decât celelalte. Practic, soarele răsare după prima creastă, dispare după cea de-a doua și apoi apare din nou.
Fenomenul este considerat unic la noi în țară și atrage în fiecare an mii de turiști din țară dar și din străinătate”, a transmis  Anca Marin, corespondentul Știrilor Kanal D.

Citește și: VIDEO- Obiceiul Babelor, respectat cu sfințenie. Cum se aleg și ce semnificații au?

Citeste si: A murit Christopher Ciccone, fratele Madonnei! Mesajul transmis de vedeta internațională- kanald.ro

Citeste si: Oana, mama și tatăl său au fost găsiți morți în casa din Bistrița! Erau în țară de câteva zile și urmau să se întoarcă în Spania, dar au murit într-un mod cumplit- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie care a aplicat pentru un job a primit un răspuns ciudat, 48 de ani mai târziu- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI