,,O cameră cu pești, păsări de mai multe feluri și mobilier colorat, așa s-ar descrie zona inedită de relaxare a unei școli de stat din județul Satu Mare. Elevii sunt încântați să petreacă pauzele sau orele de dirigenție în acest loc plin de viață, iar cei mici sunt fascinați în special de canari și papagali’’, a transmis Simona Pătruleasa.

Inedit, școala cu păsări și acvariu

Multă forfotă, zâmbete, grijă și iubire, toate acest trăiri au loc în camera de relaxare, recent amenajată într-o școală din Carei. Copiii sunt fascinați, în pauze vin și au grijă de peștii din acvariu și se joacă cu păsările pe care le eliberează din colivii.

,,Buna ziua, eu mă numesc Ioana, sunt elevă, mie și colegilor mei ne place să stăm în sala de relaxare sa hranim pestisorii si pasarelele, canarii si papagalii’’, a spus o fetiță.

Camera de relaxare a fost amenajată anul trecut în octombrie, iar de atunci e ca o oază de liniște și pentru elevii mai mari. Nu-și petrec doar orele de dirigenție aici, ci și momentele în care au nevoie de o discuție sinceră, de un sfat sau pur si simplu de un loc în care să se simtă în siguranță.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

,,Ne place mai mult aici cu pasarelele si cu pestii, ne place mai mult. Venim de cate ori simțim nevoia, dacă vrem sa-i spunem ceva dirigintei venim aici’’, a spus o elevă.

,,Toate problemele dispar când ești în această cameră și te afli în largul tau’’, a spus o altă elevă.

,,Folosesc această cameră împreună cu elevii mei’’, a spus Beatrice Kundio, profesor.

Citește și: VIDEO-Păsări flamingo, surprinse pe litoral. Acestea au oferit un spectacol excepțional pe Lacul Techirghiol, spre bucuria fotografilor

Ideea acestei camere aparține unei profesoare de educație fizică, pasionată de păsări și membră a Asociației Ornitologice Române.

Renata Venig Ghiman, profesor și inițiatoare proiect: Am umplut cu viață, am adus pești, am adus papagali și canari si minunatuul papagal Sofia, care este este minunata si blândă!

Pe lângă liniște și relaxare, elevii învață în această cameră și ce înseamnă responsabilizarea, căci trebuie să hrănească atât peștii cât și păsările.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si