Dacă tot mergem cu bicicleta, să o facem în mod inteligent! Îndemnul se poate aplica din plin locuitorilor din Buzău, care au parte de prima stație inteligentă pentru biciclete. Sistemul este singurul de acest fel din Europa de Est și asigură biciclete pentru toate categoriile de utilizatori. Din păcate, însă, la numai câteva zile de la inaugurare, au început să apară și problemele: biciclete sunt distruse sau pierdute,

a transmis Cristina Dorobanțu.

Scoase de pe străzi la câteva zile de la inaugurare

49 de stații inteligente pentru biciclete și aproape 500 de astfel de mijloace de deplasare pe 2 roți, pentru toate categoriile de utilizatori. Toate au fost puse la dispoziția localnicilor de către autoritățile locale, printr-un program finanțat cu fonduri europene. Stațiile arată impecabil și sunt mândria municipalității, care nu a anticipat, însa, o mare problemă: lipsa de educație civică.

O asemenea idee se adresează în primul rând unui alt tip de popor decât al nostru și apoi primăria trebuia să facă contractul cu o firmă de reparații, mentenanță pentru biciclete și pe urmă să le dea drumul. E clar că for fi vandalizate, a spus un trecător.

La numai câteva zile de când au devenit accesibile publicului, zeci de biciclete au fost găsite abandonate sau distruse în diverse puncte ale orașului, departe de stațiile inteligente.



După cinci zile după implementarea sistemului Velo City, în municipiul Buzău, au apărut și probleme. Și asta în principal din cauza numărului mare de utilizatori. Vreau să vă spun că după cinci zile avem peste zece mii de utilizări, cu aproape patru mii de utilizatori înscriși în aplicație, ceea ce a condus și la apariția unor probleme, a declarat Ionuț Apostu, viceprimarul municipiului Buzău.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Soi de varză, recultivat după un secol. Descoperirea cercetătorilor a fost premiată la Salonul Național de Inventică și Cercetare

Pentru ca închirierea lor, care costă 2 lei pe oră, este complet digitalizată, autoritățile nu s-au gândit la niciun mijloc de verificare a celor care le iau. În plus, nici nu au încheiat, în avans, vreun contract de reparații a aparatelor distruse.

Abia lansate în oraș, bicicletele vor fi retrase de pe străzi la începutul lunii decembrie. Până în martie, când vor fi readuse, bicicletele urmează să fie reparate și recondiționate.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro: