„Târgul de Crăciun din Craiova depășește la capitolul frumusețe chiar și Viena! Un top al celor mai apreciate destinații de sărbători plasează orașul pe locul 2 în Europa, după vecinii unguri. Noua titulatură nu prea îi bucură însă pe olteni, care abia mai au loc să arunce un ac din cauza turiștilor. Între timp, autoritățile au început pregătirile pentru anul viitor, cu o temă inspirată din Star Wars”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Târgul de Crăciun din Craiova, pe locul 2 în Europa la cea mai apreciată destinație de sărbători

Craiova este în această iarnă polul Crăciunului, după ce a fost desemnat orașul cu cel mai frumos brad și al doilea cel mai frumos Târg de Sărbători din toată Europa. Popularitatea nou dobândită vine însă la pachet cu un preț: aglomerația.
Mihai este din Caracal, iar fiecare călătorie până la Craiova este un adevărat chin din cauza ambuteiajelor. În plus, locurile de parcare sunt prea puține pentru valul uriaș de mașini care vin din alte orașe.
„Toată lumea venea să vadă, ați văzut cât de frumos este și nu se găsesc (n. r. locuri de parcare). Și cu plată, dar și cu plată sunt foarte greu de găsit”, a spus acesta.

Citește și: VIDEO- Acțiune caritabilă în Sectorul 5 al Capitalei. Copilașii nevoiași nu vor fi ocoliți de Moș Crăciun

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Sutele de decorațiuni luminoase, Patinoarul sau Crăiasa Zăpezii sunt câteva dintre atracțiile care au pus Craiova pe harta destinațiilor turistice din Europa. Specialiștii în domeniu spun că investiția a meritat.
„Constatăm pe zilele de weekend o creștere a celor care solicită locuri de cazare.

Imediat ce trecem de la sezonul de toamnă la sezonul rece, încasările scad, iar de această dată suntem în grafic”, a explicat Marius Bănică, reprezentant Horeca.
Autoritățile locale au început pregătirile pentru târgul din 2024, care va avea o tematică specială.
„Va fi o poveste și anul viitor tocmai pentru că asta a contat foarte mult. Suntem în mari discuții în care piața să fie pentru Războiul Stelelor”, a spus Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.
Târgul de la Craiova a primit peste 60.000 de voturi și a fost surclasat doar de cel din Budapesta. Votul a durat o săptămână și s-a făcut online, pe o platformă de promovare turistică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si