„Iubește tradițiile și face tot ce poate ca să le păstreze. Poate tocmai din acest motiv are acasă nu mai puțin de 150 de costume populare românești, recondiționate, pe care le îmbracă în spectacolele sale. Este vorba de artista Teodora Pană, ce vrea să ducă mai departe folclorul autentic. Am invitat-o astăzi în platou pe Teodora, să discutăm împreună despre arta populară și hobby-urile ei, mai puțin obișnuite”, a transmis Cristina Dorobanțu, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Teodora Pană și colecția sa impresionantă de costume populare

Cristina Dorobanțu:  Bine ai venit, Teodora! 

Teodora Pană: Bine v-am găsit! Mulțumesc pentru invitație și vreau să spun și eu la mulți ani tuturor celor ce ne privesc astăzi!

Cristina Dorobanțu: Ce porți astăzi? Descrie-mi puțin.

Citește și: VIDEO- Zile de petrecere pentru Ionică Ardeleanu. Clipe unice petrecute în familia artistului

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Teodora Pană: Astăzi am un costum deosebit din punct de vedere al culorilor, să spun așa, este un costum vechi de peste 80 de ani, iar piesa de rezistență este cămașa pentru că acest material din care este făcută se numește batist

și nu se mai fabrică de peste 35-40 de ani și ce o face să fie foarte deosebită este că aceste găurele se numesc șabac și se fac cu acul și ață în material, iar ea fiind foarte bogată, cu aceste cusături colorate înseamnă că cine a avut-o, a fost o fată bogată. Eu am pus mâna pe ea acum doi ani și este recondiționată anul trecut.

Cristina Dorobanțu: Ai peste 150 de costume, după cum bine spuneam.

În cât timp le-ai strâns?

Teodora Pană: Cred că le-am strâns... cam 15 ani mi-a luat să le strâng.

Materialul complet îl puteți urmări mai jos.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: