Rapida si economa, trotineta electrica pare sa fie partenerul ideal in trafic. Cei care o prefera, in locul mijloacelor de transport obisnuite, recunosc insa ca vehiculul viitorului are unele dezavantaje: prinde o viteza de 23 km/h, dar dezavantajul e frana. Trotineta nu se opreste instant.

Cu toate acestea, multi se aventureaza in trafic si fac slalom printre masini, ca si cand ar fi pe scutere.

Grabiti spre destinatie, ating si 30km/h. La o asemenea rapiditate, si pietonilor le vine greu sa-i ocoleasca.

Citeste si: VIDEO| Soferii din Capitala pierd in trafic 9 zile pe an

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De curand, Franta a interzis circulatia trotinetelor electrice pe trotuare. La noi, in schimb, in marile aglomerari urbane si pline de poluare, autoritatile incearca sa le faca loc. Desi n-au fost reglementate inca, printr-o hotarare de consiliu, primaria Capitalei le ofera spre inchiriere.

Ca sa foloseasca trotinetele primariei, bucurestenii trebuie sa descarce aplicatia, sa localizeze o trotineta pe harta si sa o deblocheze prin introducerea in aplicatie a codului aferent fiecarui dispozitiv.

Dupa scanarea codului puteti folosi trotineta fara nicio problema. Deblocarea ei va costa 3 lei, iar pentru fiecare minut in plus de calatorie se adauga cate 60 de bani.

Dupa ce finalizati calatoria trebuie sa parcati trotienta in locuri usor accesibile, indicate pe aplicatie.

Autoritatile promit ca dupa ce vor vedea cum functioneaza acest proiect pilot, vor lua o decizie impreuna cu Politia Rutiera pentru a stabili un regulament de functionare, astfel incat cei care le folosesc sa fie in permanenta in siguranta.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si