„Mii de produse, oferte bombastice și haine la un dolar. Celebrele magazine online cu haine din China le iau ochii tinerilor, care nu mai nu mai țin cont de calitatea produselor. Astăzi, la rubrica Tu Dai Moda, vorbim despre fenomenul unei generații îmbrăcate de pe site-urile chinezești”, a transmis Simona Pătruleasa.

Hainele de pe site-urile chinezești

Flash, flash, flash. Reduceri și oferte din toate părțile.

Haine de toate culorile. Cam asta e oferta site-urilor chinezești, cu care rivalizează greu vreun designer. Și mai greu e să le reziști. După ce am studiat puțin oferta, am mers la Piața Romană.

Ca să vedem ce părere au tinerii despre acest fenomen și cât ne ia să găsim pe cineva îmbrăcat de pe Shein.

Evident, n-a durat mult.
„Blugii sunt de pe Shein, spre exemplu. Cerceii sunt de pe Shein, inelele, nouă ne place”, a spus o tânără.

Prețul e de regulă principalul motiv pentru care cineva ar vrea să cumpere de acolo. Nu e de mirare, când găsești haine și la un dolar. Dar calitatea?
„S-a deteriorat materialul foarte ușor”, a spus o altă persoană.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cum să ajungi să fii promovat ca influencer? Sfaturile specialiștilor în PR și Comunicare

Tot acest model de business, care înseamnă volum uriaș de haine ieftine aruncate pe piață într-un termen foarte scurt, e cunoscut sub numele de fast fashion. Dar acum am ajuns la următorul nivel: too fast fashion sau moda prea rapidă.

Companiile adaugă zilnic între 1.000

și 2.000 de produse pe platformele lor. Varietatea atrage, iar la nevoia de a cumpăra tot mai mult contribuie și TikTok-ul.

Toată această nebunie duce însă la risipă și poluare. Doar pentru o singură pereche de blugi, sunt necesari 8.000 de litri de apă, cât ar bea un om în 7 ani.

În jurul site-urilor plutesc și mulți nori de mister, iar în trecut au primit numeroase acuzații: de la materiale slabe și până la felul în care își tratează angajații. Companiile au negat acuzațiile de fiecare dată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si